Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Η δικαίωση Γεωργίου «απάντηση» στους «κερδοσκόπους» επί κυβέρνησης Καραμανλή

«Επιβεβλημένη η συμμόρφωση ενώπιον του Αρείου Πάγου»

ΠΑΣΟΚ: Η δικαίωση Γεωργίου «απάντηση» στους «κερδοσκόπους» επί κυβέρνησης Καραμανλή
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

«Η δικαίωση του Ανδρέα Γεωργίου από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου συνιστά μια ακόμη ηχηρή απάντηση κατά όσων ‘κερδοσκόπησαν’ πολιτικά, καλύπτοντας τον πρωτοφανή δημοσιονομικό εκτροχιασμό της διετίας του 2008-2009 από την κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή», σημειώνει το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ σε ανακοίνωσή του.

Όπως αναφέρει η Χαριλάου Τρικούπη, «ο κ. Γεωργίου στοχοποιήθηκε τόσο από τη Νέα Δημοκρατία όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ, πως τάχα ‘φούσκωσε το έλλειμμα’ για να εξυπηρετήσουν το αντιμνημονιακό τους δόγμα των ανέξοδων λύσεων των Ζαππείων και του ‘ενός νόμου ενός άρθρου’».

Υπενθυμίζεται πως την είδηση της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ δημοσιοποίησε και σχολίασε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος», κάνοντας λόγο για «απόφαση κόλαφο».

«Επιβεβλημένη η συμμόρφωση ενώπιον του Αρείου Πάγου»

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σχολιάζει, ωστόσο, πως η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) «εγείρει σημαντικά θέματα σε σχέση με το κράτος δικαίου και τη λειτουργία των θεσμών στη χώρα, καθώς το ΕΔΔΑ αναγνωρίζει ότι παραβιάστηκε το δικαίωμα σε δίκαιη δίκη, του ανθρώπου που αποκάλυψε τις παθογένειες που προκάλεσε στην ελληνική οικονομία η διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, φτάνοντας τη χώρα στο χείλος της χρεοκοπίας».

Κατόπιν αυτού, καταλήγει η Χαριλάου Τρικούπη, «είναι επιβεβλημένη η συμμόρφωση με την εν λόγω απόφαση του ΕΔΔΑ ενώπιον του Αρείου Πάγου».

TAGS

Δείτε επίσης