Πολιτική

Σενάρια για Ευάγγελο Βενιζέλο για την πρωθυπουργία

Ερμηνεία της δήλωσης-πρότασης Ανδρουλάκη για κυβέρνηση συνεργασίας με αρχηγό τρίτο πολιτικό πρόσωπο μετά τις επερχόμενες εκλογές

Σενάρια για Ευάγγελο Βενιζέλο για την πρωθυπουργία
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

«Φωτιές» άναψε στο πολιτικό σκηνικό η δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη για κυβέρνηση συνεργασίας με αρχηγό τρίτο πολιτικό πρόσωπο – και όχι τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Αλέξη Τσίπρα – μετά τις επερχόμενες εκλογές, οι οποίες – όπως όλα προμηνύουν – δύσκολα θα δώσουν αυτοδυναμία.

Αυτό δείχνει ότι τα πολιτικά επιτελεία επεξεργάζονται σενάρια για την επόμενη μέρα των εκλογών που οπως φαίνεται δε «βγαίνουν» τα πολιτικά «κουκιά» για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Έτσι όσο απομακρύνεται η αυτοδυναμία, τόσο αυξάνονται και τα σενάρια συγκυβέρνησης, δύο ή και περισσότερων κομμάτων.

Η απάντηση από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ήρθε αμέσως με πολλά από αυτά να κάνουν λόγο για «θεσμική ασέβεια» από πλευράς του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα, όπως λένε στελέχη «στερείται σοβαρότητας η πρόταση Ανδρουλάκη». Επιπλέον, λένε πως όταν κάποιος κάνει μία σοβαρή πρόταση θα πρέπει να την κάνει ολοκληρωμένα κα να προτείνει κάποιος. Η ΝΔ πιστεύει πως μπορεί να εννοεί και τον εαυτό του, αφού δεν αναφέρθηκε στον ίδιο.

Τι λέει στο MEGA ο Ευάγγελος Βενιζέλος για τη δήλωση Ανδρουλάκη

Μετά τη δήλωση Ανδρουλάκη, υπήρξαν κάποια δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι το πρόσωπο που μπορεί να προτείνει ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σύμφωνα με συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου, δεν αναιρείται κάτι τέτοιο ακόμα.

«Προς το παρόν ας κρατήσουμε τη διαπίστωση ότι πλέον όλοι συζητούν και αντιμετωπίζουν το σενάριο μιας κυβέρνησης συνεργασίας, ως εξίσου λογικό, θεμιτό και πιθανό με το σενάριο μιας μονοκομματικής κυβέρνησης».

Δείτε επίσης