Πολιτική

Qatargate: Προσφυγή Καϊλή στο Ευρωκοινοβούλιο για παραβίαση άρσης της ασυλίας της

Το ενδεχόμενο να ακυρωθούν ανακριτικές πράξεις για την υπόθεση, αφήνει ανοιχτό ο δικηγόρος της Ελληνίδας ευρωβουλευτή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος

Εύα Καϊλή,  Qatargate,  Μιχάλης Δημητρακόπουλος
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Για τη ζωή της Εύας Καϊλή μετά την αποφυλάκισή της για τις επόμενες κινήσεις της σχετικά με το σκάνδαλο Qatargate καθώς και για την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη μίλησε στο MEGA, o δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Ο Γεωργούλης δεν έχει κληθεί να δώσει καταθέσεις

«Δεν παρακολουθώ την υπόθεση του κ. Γεωργούλη, αυτό που μπορώ να σας πω μετά βεβαιότητας είναι ότι μέχρι τώρα δεν πιστεύω ότι έχει κληθεί να δώσει καταθέσεις προς τον Ανακριτή, διότι προστατεύεται από τη βουλευτική ασυλία την οποία έχει. Μόνο όταν αρθεί η βουλευτική ασυλία τότε θα κληθεί να δώσει τις εξηγήσεις του στον Ανακριτή και θα λάβει και μέρος ή το σύνολο της δικογραφίας», είπε στο «MEGA Καλημέρα» ο κ. Δημητρακόπουλος, αναφερόμενος στην συνεδρίαση της επιτροπής του ευρωκοινοβουλίου για την άρση της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη.

Συνεχίζοντας ο δικηγόρος είπε:

«Πιστεύω ότι θα πληροφορηθεί το μέρος της δικογραφίας μόνο αν γίνει άρση της βουλευτικής ασυλίας γιατί τότε μπορεί να κληθεί νομότυπα. Η παραβίαση της βουλευτικής ασυλίας ειδικά δε, εδώ στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο επάγεται πολύ σοβαρές συνέπειες, μπορεί να «τιναχθεί» στον αέρα ολόκληρη δικογραφία. Κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει και στην κ. Καϊλή γιατί παραβιάστηκε το δικαίωμα αυτό της κ. Καϊλή, και στις επόμενες μέρες θα γίνει προσφυγή στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο προκειμένου να διαπιστωθεί η παραβίαση της βουλευτικής ασυλίας της κ. Καϊλή. Το ενδιαφέρον στην υπόθεση Γεωργούλη θα το δώσουμε μετά την άρση της ασυλίας του, την οποία ζητάει και ο ίδιος».

Παρακολουθούσαν την κ. Καϊλή πριν το γεγονός με την βαλίτσα

«Υπάρχουν δυο μορφές παραβίασης της βουλευτικής ασυλίας. Μέσα απ΄ τη δικογραφία παρατηρήθηκε από τους Βέλγους συνάδελφους αλλά και από μένα ότι ενώ ακόμα δεν είχε υπάρξει το γεγονός αυτό με τη βαλίτσα, την παρακολουθούσαν μέσα στο Κοινοβούλιο της Ευρωβουλής, αυτό είναι απαράδεκτο. Υπάρχουν στοιχεία ότι παρακολουθείτο η Εύα Καϊλή πριν αρθεί η ασυλία της και αυτό δημιουργεί τεράστιο νομικό θέμα.

«Εάν γίνει δεχτή από το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, ακυρώνεται η προδικασία και ξεκινάει από την αρχή. Το κοινοβούλιο δεν ήξερε ότι παρακολουθείτο η κ. Καϊλή. Η μία δυνατότητα είναι να παραδεχτεί το κοινοβούλιο ότι την παρακολουθούσε, και έτσι ακυρώνεται η διαδικασία που έχει γίνει, και ακυρώνονται όλες οι ανακριτικές πράξεις. Εμείς δεν πάμε όμως με αυτό, έχουμε συγκεντρώσει πολλά στοιχεία που αποδομούνται τις κατηγορίες που έχει προσάψει ο Παντσέρι στην Εύα Καϊλή», είπε ο συνήγορος υπεράσπισης της κ. Καϊλή

Πώς είναι η ζωή της Εύας Καϊλή τώρα

Σύμφωνα με τον κ. Δημητρακόπουλο η κ. Καϊλή παραμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό, υπάρχει μία κανονικότητα.

«Το σημαντικό είναι ότι έχει κάθε μέρα μαζί της το παιδί της. όλο το χρονικό διάστημα κοιτάει τα αρχεία της, τα μηνύματά της όλο το παρελθόν για να μπορέσει να αποδείξει την αθωότητά της. Είναι μεγάλο το βάρος να σου λένε ότι έχεις δωροδοκηθεί, και μάλιστα όταν εκλέγεσαι πολλά χρόνια»., κατέληξε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Δείτε επίσης