Πολιτική

ΝΔ: Επιχείρηση «ισχυρή αυτοδυναμία» - Οι 3 αγωνίες του Μητσοτάκη

Μαρσάρουν οι «γαλάζιες» εκλογικές μηχανές - Οι περιοδείες και τα «φροντιστήρια»

Εκλογές 2023, Εκλογές 25 Ιουνίου, Μητσοτάκης, Αυτοδυναμία, Περιοδείες Μητσοτάκη, ΝΔ
Αρθρογράφος: Γεωργία Σκιτζή
Από Γεωργία Σκιτζή

Αναδημοσίευση από τη «Βραδυνή της Κυριακής»

Το σχέδιο έχει καταστρωθεί, τα σημεία στο χάρτη έχουν επισημανθεί, τα φροντιστήρια στα στελέχη δίνουν και παίρνουν, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της καθαρής νίκης με ισχυρή αυτοδυναμία.

Στο στρατηγείο της οδού Πειραιώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης προετοιμάζεται να γυρίσει την Ελλάδα και απαιτεί το ίδιο και από τα στελέχη του, αφού στις εκλογές της 25ης Ιουνίου θα κριθεί το ποιος και πώς θα κυβερνήσει τη χώρα. «Καυτός», λοιπόν, ο Ιούνιος πολιτικά, και γι’ αυτό μαρσάρουν οι «γαλάζιες» εκλογικές μηχανές.

Σε ανασύνταξη δυνάμεων και άμεση επανεκκίνηση για την έναρξη της νέας προεκλογικής περιόδου προχωρούν τα «γαλάζια» στελέχη, με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ν.Δ., προκειμένου να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος και να καταστεί σαφές σε εσωκομματικό επίπεδο ότι αντιμετωπίζονται οι δεύτερες εκλογές της 25ης Ιουνίου ως μία νέα κάλπη που πρέπει να γεμίσει από «γαλάζια» ψηφοδέλτια για να επιτευχθεί η ισχυρή αυτοδυναμία που αποτελεί επιδίωξη του Κυριάκου Μητσοτάκη, και στο πλαίσιο αυτό το βασικό δίλημμα που θα τεθεί στους ψηφοφόρους είναι σταθερότητα ή περιπέτειες.

Ο πρώτος Πρωινός Καφές στο στρατηγείο της Ν.Δ. στην Πειραιώς, έλαβε χώρα την Παρασκευή, με τον πρόεδρο της «γαλάζιας» παράταξης να τονίζει: «Σηκώνουμε τα μανίκια και ξεκινάμε από την αρχή με το ίδιο πάθος και ένταση, προκειμένου να πείσουμε τους πολίτες ότι διαθέτουμε τη μόνη αξιόπιστη πρότασης διακυβέρνησης». Οι συσκέψεις στο νεοδημοκρατικό ορμητήριο στο Μοσχάτο είναι συνεχείς, καθώς μετά την εξαντλητική ανάλυση των εκλογικών αποτελεσμάτων της 21ης Μαΐου εντοπίστηκαν τα σημεία-«κλειδιά» στα οποία πρέπει να επικεντρωθεί το επιτελείο της Ν.Δ. και έγινε η «ακτινογραφία» του εκλογικού χάρτη, ο οποίος μπορεί να βάφτηκε «γαλάζιος» με εξαίρεση τη Ροδόπη, ωστόσο τα επιμέρους χαρακτηριστικά δείχνουν σε ποιες περιοχές χρειάζεται να δοθεί έμφαση, και προφανώς θα συμπεριληφθούν στο χάρτη των περιοδειών του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η ομάδα κρούσης, που αποτελείται από τον γραμματέα της Ν.Δ. Παύλο Μαρινάκη, τον επί χρόνια συνεργάτη του προέδρου της Ν.Δ. Θανάση Νέζη, τον γραμματέα Οργανωτικού Στέλιο Κονταδάκη, το συντονιστή της προεκλογικής εκστρατείας Νίκο Χαρδαλιά, τον γενικό διευθυντή της Ν.Δ. Γιάννη Σμυρλή και τον εκπρόσωπο της Ν.Δ. Άκη Σκέρτσο, βρίσκεται σε συνεχείς επαφές και συνεννοήσεις με τους πυρήνες της Ν.Δ. στην περιφέρεια.

Μάλιστα, πραγματοποιήθηκε και ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή βουλευτών και πολιτευτών, όπου τους δόθηκαν οι «μπλε φάκελοι» που περιλαμβάνουν τους βασικούς άξονες του προεκλογικού προγράμματος της Ν.Δ. αλλά και τις υποχρεώσεις ανά δήμους στους οποίους με κλιμάκια πρέπει να κάνουν περιοδείες, αλλά και να οργανωθούν εκδηλώσεις αντίστοιχες με την πρώτη προεκλογική περίοδο, καθώς, όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο αγώνας είναι συλλογικός και άπαντες θα αξιολογηθούν για τη δράση τους κατά τον προεκλογικό αυτό Ιούνιο. Εκτός από τους υποψήφιους βουλευτές, ανάλογη ενημέρωση έγινε στα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, στους τομεάρχες του κόμματος, αλλά και στους προέδρους των Νομαρχιακών Επιτροπών της Ν.Δ., ενώ αύριο Κυριακή, μετά την ορκωμοσία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει καλέσει στα γραφεία της Πειραιώς τους νέους βουλευτές της Ν.Δ. για ένα προεκλογικό φροντιστήριο και καθορισμό των προτεραιοτήτων κατά την απαιτητική αυτή νέα προεκλογική εκστρατεία. Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΒτΚ», θα στηθεί ένα κεντρικό «παρατηρητήριο» που θα ελέγχει όλη την προεκλογική δραστηριότητα, απευθείας ενημέρωση θα έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και θα εντοπίζονται τυχόν λάθη, για να διορθώνονται πάραυτα.

Από βδομάδας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τη βαλίτσα ανά χείρας πλέον, θα «οργώσει» εκ νέου όλη την Ελλάδα επισκεπτόμενος και περιοχές που δεν είχε προλάβει στην προηγούμενη προεκλογική περίοδο. Η αφετηρία των στοχευμένων επισκέψεών του ξεκινά τη Δευτέρα με τη Δυτική Αθήνα, και συγκεκριμένα με ομιλία στην πλατεία του Αγίου Αντωνίου στο Περιστέρι, ενώ ακολουθεί διήμερη επίσκεψη στην Κρήτη, η οποία επίσης βάφτηκε «γαλάζια», ξεκινώντας την Τρίτη από το Ηράκλειο και τη Σητεία, ενώ την Τετάρτη θα ακολουθήσουν Ρέθυμνο και Χανιά. Την Πέμπτη, εντός Αττικής θα επισκεφθεί το Παγκράτι και τους Αμπελόκηπους, ενώ την Παρασκευή θα επισκεφτεί τη Θεσσαλία και συγκεκριμένα θα μιλήσει στην Καρδίτσα. Να σημειωθεί ότι η Ν.Δ. πέτυχε ποσοστά πάνω και από το πανελλαδικό της στα Τρίκαλα, 45%, και τη Μαγνησία, 45,59%.

Δείτε επίσης