Πολιτική

«Όχι» στον εφησυχασμό και στην αλαζονεία - Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους βουλευτές του

Το απόγευμα η συνάντηση με τους βουλευτές του στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ, στην Πειραιώς

«Όχι» στον εφησυχασμό και στην αλαζονεία - Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους βουλευτές του
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

«Όχι» στον εφησυχασμό και στην αλαζονεία. Αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα που αναμένεται να στείλει από την Πειραιώς, όπου έχει πλέον εγκατασταθεί, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι δεν θα αφήσει ούτε μία μέρα να πάει χαμένη στον προεκλογικό αγώνα ενόψει της δεύτερης κάλπης στις 25 Ιουνίου.

Ειδικότερα, ο ίδιος θα έχει το απόγευμα της Κυριακής, στις 19.30, συνάντηση με τους εκλεγμένους και τους υποψήφιους βουλευτές της ΝΔ, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην οδό Πειραιώς.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΝΔ έχει ζητήσει από τα στελέχη του να βρίσκονται σε εκλογική εγρήγορση, διαμηνύοντας ότι δεν θα ανεχθεί φαινόμενα αλαζονείας.

«Δεν θα καβαλήσω το καλάμι»

Ο κ. Μητσοτάκης κάνει λόγο για αυτοδύναμη κυβέρνηση με σκληρή δουλειά χωρίς ίχνος αλαζονείας, αναφερόμενος στους στόχους που έχει θέσει για την επόμενη τετραετία.

Σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή», χαρακτήρισε μονόδρομο την αυτοδυναμία αποκλείοντας για άλλη μια φορά κατηγορηματικά το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, αλλά και με «κόμματα και κομματίδια» που κινούνται στα δεξιά της Ν.Δ.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης, περιγράφοντας την ταυτότητα της κυβέρνησης που προτίθεται να σχηματίσει, τονίζει ότι θα χρησιμοποιήσει και νέα πρόσωπα που εξελέγησαν με τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας.

Διευκρινίζει δε απαντώντας στα όσα του καταμαρτυρούν οι αντίπαλοι του περί αλαζονείας ότι δεν πρόκειται να καβαλήσει το καλάμι, μην ανεχόμενος το ίδιο και από τους συνεργάτες του. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Δεν πρόκειται να καβαλήσω το καλάμι».

Επιχείρηση «ισχυρή αυτοδυναμία»

Το σχέδιο έχει καταστρωθεί, τα σημεία στο χάρτη έχουν επισημανθεί, τα φροντιστήρια στα στελέχη δίνουν και παίρνουν, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της καθαρής νίκης με ισχυρή αυτοδυναμία.

Στο στρατηγείο της οδού Πειραιώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης προετοιμάζεται να γυρίσει την Ελλάδα και απαιτεί τον ίδιο και από τα στελέχη του, αφού στις εκλογές της 25ης Ιουνίου θα κριθεί το ποιος και πώς θα κυβερνήσει τη χώρα. «Καυτός», λοιπόν, ο Ιούνιος πολιτικά, και γι’ αυτό μαρσάρουν οι «γαλάζιες» εκλογικές μηχανές.

Σε ανασύνταξη δυνάμεων και άμεση επανεκκίνηση για την έναρξη της νέας προεκλογικής περιόδου προχωρούν τα «γαλάζια» στελέχη, με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ν.Δ., προκειμένου να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος και να καταστεί σαφές σε εσωκομματικό επίπεδο ότι αντιμετωπίζονται οι δεύτερες εκλογές της 25ης Ιουνίου ως μία νέα κάλπη που πρέπει να γεμίσει από «γαλάζια» ψηφοδέλτια για να επιτευχθεί η ισχυρή αυτοδυναμία που αποτελεί επιδίωξη του Κυριάκου Μητσοτάκη, και στο πλαίσιο αυτό το βασικό δίλημμα που θα τεθεί στους ψηφοφόρους είναι σταθερότητα ή περιπέτειες.

Οι περιοδείες

Από βδομάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τη βαλίτσα ανά χείρας πλέον, θα «οργώσει» εκ νέου όλη την Ελλάδα επισκεπτόμενος και περιοχές που δεν είχε προλάβει στην προηγούμενη προεκλογική περίοδο. Η αφετηρία των στοχευμένων επισκέψεών του ξεκινά τη Δευτέρα με τη Δυτική Αθήνα, και συγκεκριμένα με ομιλία στην πλατεία του Αγίου Αντωνίου στο Περιστέρι, ενώ ακολουθεί διήμερη επίσκεψη στην Κρήτη, η οποία επίσης βάφτηκε «γαλάζια», ξεκινώντας την Τρίτη από το Ηράκλειο και τη Σητεία, ενώ την Τετάρτη θα ακολουθήσουν Ρέθυμνο και Χανιά. Την Πέμπτη, εντός Αττικής θα επισκεφθεί το Παγκράτι και τους Αμπελόκηπους, ενώ την Παρασκευή θα επισκεφτεί τη Θεσσαλία και συγκεκριμένα θα μιλήσει στην Καρδίτσα. Να σημειωθεί ότι η Ν.Δ. πέτυχε ποσοστά πάνω και από το πανελλαδικό της στα Τρίκαλα, 45%, και τη Μαγνησία, 45,59%.

Δείτε επίσης