Πολιτική

Γιάννης Οικονόμου: Ευθεία ανάμειξη του τουρκικού προξενείου στην εκλογική διαδικασία στη Ροδόπη

Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ και πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος κατήγγειλε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ είχε την υποστήριξη της Τουρκίας

Γιάννης Οικονόμου, γιαννησ οικονομου, υποψήφιος βουλευτής, πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, προεκλογικη περιοδοσ, Προεκλογική περίοδος, Νέα Δημοκρατία, νεα δημοκρατία, ΝΔ, Εκλογές 25ης Ιουνίου, εκλογεσ, κάλπες, Εκλογές 25 Ιουνίου, Εκλογές 2023, Εκλογέσ 2023
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Την ύπαρξη «μίας κόκκινης γραμμής» στα εθνικά θέματα κοινά αποδεκτής από όλα τα πολιτικά κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου ζήτησε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ και πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, αφήνοντας όμως αιχμές για την στάση του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα κατήγγειλε ότι υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ είχε την υποστήριξη της Τουρκίας μέσω του τουρκικού προξενείου και εκλέχθηκε στη Ροδόπη, αν και είναι γνωστές οι θέσεις του για τον Ερντογάν και την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Πέρα από τις πολιτικές και κομματικές διαφορές, πρέπει να υπάρχει μία κόκκινη γραμμή σε ό,τι αφορά την παραδοχή όλων των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου να μην επιτρέπουμε την εμπλοκή ξένων δυνάμεων στα εσωτερικά μας για τους δικούς τους σκοπούς. Είναι οφθαλμοφανές, υπάρχει μία ευθεία ανάμειξη του τουρκικού προξενείου στην εκλογική διαδικασία στη Ροδόπη για την εκλογή ενός συγκεκριμένου υποψηφίου που επέλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ».

Μάλιστα, ανάφερε ότι παρότι υπήρξαν καταγγελίες και επώνυμες δηλώσεις για την υποστήριξε που παρέχει στον συγκεκριμένο υποψήφιο του τουρκικό προξενείο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πήρε θέση στο ζήτημα, ούτε έλαβε κανένα μέτρο.

«Πρέπει να επαναπροσδιορίσουν λίγο την τακτική τους γύρω από αυτό. Είναι απαράδεκτο - πέρα και πάνω από τις πολιτικές μας διαφορές - να ανοίγουμε την κερκόπορτα σε ξένες δυνάμεις για παρεμβάσεις στα εσωτερικά της χώρας. Είναι ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπίζονται με τη δέουσα υπευθυνότητα. Δεν πρέπει να επιτρέπουμε στις επιδιώξεις της Τουρκίας να παρεμβαίνει στα ελληνικά εσωτερικά πράγματα, χρησιμοποιώντας τη μειονότητα, με τον οποιονδήποτε τρόπο», συμπλήρωσε στην σχετική ερώτηση.

Ο Ερντογάν επιμένει στη γαλάζια πατρίδα

Με αφορμή την ορκωμοσία Ερντογάν, ο Γιάννης Οικονόμου σημείωσε ότι «ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση δυνάμωσαν πάρα πολύ την Ελλάδα, οικονομικά, γεωπολιτικά, γεωστρατηγικά. Δυνάμωσαν πάρα πολύ την Ελλάδα για να μην μπορεί να εκβιάζεται σε διλήμματα της τελευταίας στιγμής, για να μην περνούν τα παιχνίδια της απέναντι πλευράς, εργαλειοποιώντας και υβριδικά ζητήματα, όπως το προσφυγικό και το μεταναστευτικό: «Οι τελευταίες εξελίξεις με την επιμονή Ερντογάν στη γαλάζια πατρίδα, αναδεικνύει ακόμα πιο επιτακτικά πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει στο τιμόνι της χώρας μία στιβαρή, μία υπεύθυνη ηγεσία, ένας Πρωθυπουργός που έχει ενισχύσει το κύρος της χώρας διεθνώς. Ένας Πρωθυπουργός που απέδειξε κατά τη διάρκεια της προηγούμενης τετραετίας ότι οι εκβιασμοί, τα διλήμματα, οι επιθέσεις, η διαστρέβλωση της πραγματικότητας, δεν περνάνε. Η χώρα μας πέτυχε όχι μόνο να δυναμώσει στρατιωτικά αλλά να αποδομήσει την επιχειρηματολογία της τουρκικής πλευράς παντού».
Και πρόσθεσε: «Είμαστε ανυποχώρητοι στα ζητήματα που αφορούν την κυριαρχία μας και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Το σημαντικό είναι ότι μπορούμε να υποστηρίζουμε αυτή την εθνική πολιτική».

Ο πρωθυπουργός μείωσε 50 φόρους, θα αυξήσει και τους μισθούς

«Όλα είναι μετρημένα και κοστολογημένα. Δεν μπαίνει ποτέ στο στόμα του Πρωθυπουργού κάτι που δεν έχει ζυγιστεί ή μετρηθεί σωστά. Αυτά που πετύχαμε την πρώτη μας τετραετία δεν είναι μόνο για να μας κρίνει ο κόσμος για το πώς ανταποκριθήκαμε στην πίεση των διεθνών κρίσεων. Είναι η απόδειξη και το τεκμήριο πως ό,τι λέμε, το κάνουμε. Ο πρωθυπουργός που μείωσε 50 φόρους, είναι ο πρωθυπουργός που όταν λέει θα αυξήσει τους μισθούς, θα τους αυξήσει», συμπλήρωσε ο Γιάννης Οικονόμου, τονίζοντας ότι «εφαρμόσαμε ένα μείγμα πολιτικής με το οποίο δεν αυξήσαμε κανένα φόρο, πετύχαμε διπλάσιους ρυθμούς ανάπτυξης από την υπόλοιπη Ευρώπη και σταθήκαμε στο πλευρό της ελληνικής κοινωνίας -όλων των κοινωνικών στρωμάτων- μέσα σε αυτόν τον τυφώνα των παγκόσμιων κρίσεων. Όχι με φόρους, όχι με 3,5 δισ. με το «καλημέρα» που είπε η κ. Τσαπανίδου».

«Έπεσαν και "έφαγαν" τον κ. Κατρούγκαλο, ο οποίος ομολόγησε αυτά που είναι αυτονόητα: όταν βλέπεις ένα πρόγραμμα που είναι 88 δισ. και δεν βγαίνει από πουθενά, από πού θα το έβγαζαν σε περίπτωση που το εφάρμοζαν; Από κρυφή φορολόγηση», υπογράμμισε με έμφαση ο Γιάννης Οικονόμου.

Αυτοδυναμία και ενισχυμένη αναλογική

Τέλος, μίλησε για τις εκλογές στις 25 Ιουνίου, την ενισχυμένη αναλογική και τον στόχο της Νέας Δημοκρατίας, σχολιάζοντας - μετά από σχετική ερώτηση- και το ενδεχόμενο τρίτης κάλπης: «Στις 25 του μηνός η Ελλάδα ψηφίζει για το ποιός θα κυβερνήσει τη χώρα. Και όπως είναι σήμερα τα πράγματα μετά την πρώτη κάλπη, μετά τις τοποθετήσεις των κομμάτων μετά το αποτέλεσμα, είναι σαφές ότι ένας τρόπος υπάρχει για να συνεχίσει η χώρα την ανοδική της πορεία σε κλίμα σταθερότητας και ασφάλειας. Ισχυρή, ασφαλής αυτοδυναμία της ΝΔ, με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αυτή είναι η μοναδική βιώσιμη πρόταση».

Δείτε επίσης