Πολιτική

Πύλος: Σύσκεψη υπό τον Σαρμά για τους διασωθέντες του ναυαγίου

Στο επίκεντρο η δυνατότητα επικοινωνίας με τους συγγενείς τους

μετανάστες, Ιωάννης Σαρμάς, σύσκεψη, διασωθέντες, επικοινωνία, συγγενείς, ναυάγιο, Μεσόγειος, ναυάγιο στην Πύλο
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Σύσκεψη για τους διασωθέντες από το πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου με τη συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργών συγκάλεσε την Παρασκευή (16.06) ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός, Ιωάννης Σαρμάς.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκαν αναλυτικά όλα τα ζητήματα που αφορούν στον σεβασμό των ατομικών δικαιωμάτων των ναυαγών που επέζησαν, καθώς και τα ειδικότερα δικαιώματα των ναυαγών που είναι ύποπτοι για τη διακίνηση. Εξετάστηκαν, επίσης, κατά τον ίδιο τρόπο όλα τα ζητήματα που άπτονται του σεβασμού των νεκρών του ναυαγίου.

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός εστίασε το ενδιαφέρον του στον σεβασμό της προσωπικής και οικογενειακής ζωής όσων μεταφέρθηκαν στη δομή της Μαλακάσας με την ενεργοποίηση ιδίως του δικαιώματος επικοινωνίας μέσω τηλεφώνου ή ίντερνετ.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι υπουργοί Επικρατείας, Βασίλειος Σκουρής, Προστασίας του Πολίτη, Χαράλαμπος Λαλούσης, Δικαιοσύνης, Φίλιππος Σπυρόπουλος, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θεόδωρος Κλιάρης καθώς και οι γγ Αντιεγκληματικής Πολιτικής, Κωνσταντίνος Παπαθανασίου και Υποδοχής Αιτούντων Ασύλου, Εμμανουήλ Λογοθέτης.

Σημειώνουμε ότι στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης Μαλακάσας, εκεί όπου θα φιλοξενηθούν, έφθασαν νωρίτερα σήμερα οι μετανάστες που ξεκίνησαν το πρωί με λεωφορεία από την Καλαμάτα.

Δείτε επίσης