Πολιτική

Βίντεο της ομάδας των «11» για τη νέα Κ.Ο. - Τη Δευτέρα αποκαλύπτεται το όνομα

Απευθύνουν ανοιχτή πρόσκληση – Δείτε το σποτ

Χαρίτσης, Αχτσιόγλου, αποχωρήσεις ΣΥΡΙΖΑ, πολιτικός φορέας, νέο όνομα, πρόσκληση, βίντεο, Τσακαλώτος
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Με ένα βίντεο λίγων δευτερολέπτων που δημοσιεύουν πρώην στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται η πρόσκληση στην ανοιχτή εκδήλωση για την παρουσίαση του νέου ονόματος του πολιτικού φορέα των «11» αποχωρησάντων.

Στο κείμενο που ανήρτησε ο Αλέξης Χαρίτσης στα social media σημειώνει: «σας προσκαλούμε τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου στις 19.00 στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων (Εχελιδών 19 & Πειραιώς 144, Αθήνα) στην ανοιχτή εκδήλωση για την παρουσίαση της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας των 11 ανεξάρτητων βουλευτών της Αριστεράς».

«Αριστερά Μπροστά»: Το πιθανότερο όνομα για το κόμμα Χαρίτση-Αχτσιόγλου-Τσακαλώτου

«Αριστερά Μπροστά». Στο όνομα αυτό για το νέο κόμμα που προέκυψε από τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ καταλήγουν – όπως φαίνεται - ο Αλέξης Χαρίτσης, η Έφη Αχτσιόγλου, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και οι άλλοι οκτώ βουλευτές που έχουν συγκροτήσει ήδη μια ξεχωριστή Κοινοβουλευτική Ομάδα μαζί με τα στελέχη που διαφώνησαν με τις απόψεις του Στέφανου Κασσελάκη και αποκολλήθηκαν από το κόμμα που έγινε κυβέρνηση επί των ημερών του Αλέξη Τσίπρα.

Το όνομα «Αριστερά Μπροστά» του νέου πολιτικού κόμματος που θα έχει πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τον βουλευτή Αλέξη Χαρίτση, κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους τον Ευκλείδη Τσακαλώτο με τον Νάσο Ηλιόπουλο και γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας την Πέτη Πέρκα αναμένεται να οριστικοποιηθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Για κάποιους, το όνομα «Αριστερά Μπροστά» ίσως παραπέμπει στο κίνημα «En Marche» που δημιούργησε ο Εμανουέλ Μακρόν κόντρα στους παλαιούς κομματικούς σχηματισμούς της Γαλλίας και κατάφερε να εκλεγεί (αλλά και να επανεκλεγεί το 2022) πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας.

Δείτε επίσης