Πολιτική

Χατζηδάκης: «Όπλο» οι διαμαρτυρίες των αγροτών στη διαπραγμάτευση για τη νέα ΚΑΠ

«Αντιλαμβανόμαστε απόλυτα τα αιτήματα τους»

Κωστής Χατζηδάκης, αγροτικές κινητοποιήσεις, Βρυξέλλες, διαμαρτυρίες, Βουλή, επιτροπή, ομιλία
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ως διαπραγματευτικό «όπλο» της κυβέρνησης στις Βρυξέλλες χαρακτήρισε τις διαμαρτυρίες των αγροτών ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, κατά την ομιλία του στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για το νομοσχέδιο αναφορικά με την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές.

Την ώρα που οι αγρότες έχουν κατακλύσει το κέντρο της Αθήνας, ο κ. Χατζηδάκης από τη Βουλή σχολίασε ότι η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται τα αιτήματά τους και έχει λάβει μέτρα, όπως η επιστροφή του ΕΦΚ στο πετρέλαιο.

«Δεν καυχόμαστε για αυτές τις ρυθμίσεις, λέμε όμως ειλικρινά ότι εξαντλούμε τα περιθώρια. Δεν λέμε ότι έγιναν πάμπλουτοι οι αγρότες και πρέπει να πανηγυρίζουν» είπε και πρόσθεσε:

«Αντιλαμβανόμαστε απόλυτα τα αιτήματα τους. Εμείς είμαστε η κυβέρνηση που μείωσε την άμεση φορολογία για τους αγρότες, μειώσαμε το ΦΠΑ για τα λιπάσματα στο 6% και για τα αγροτικά μηχανήματα στο 13%, επιστρέψαμε τον ΕΦΚ στο πετρέλαιο το 2022 και το 2023, τον επιστρέφουμε και φέτος προκαταβολικά και θα μονιμοποιήσουμε τις επιστροφές από το 2025. Οι διαμαρτυρίες των αγροτών είναι για εμάς ένα όπλο στη διαπραγμάτευση για τη νέα ΚΑΠ στις Βρυξέλλες. Είναι βέβαιο όμως ότι ο αγροτικός τομέας χρειάζεται αναδιάρθρωση. Πρέπει να κάνουμε εμείς αυτά που μας αναλογούν και οι αγρότες εκείνα που τους αναλογούν για να εκμεταλλευθούν την ευρωπαϊκή πολιτική».

Δείτε επίσης