Πολιτική

Αλήθειες και ψέματα για τον νέο Έλληνα Επίτροπο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να το έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του, όμως σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί προτεραιότητα για εκείνον

κομισιον, ευρωπαικη επιτροπη, ευρωπαϊκή επιτροπή, ελληνας επιτροπος, επομενος ελληνας επιτροπος, επιτροπος κομισιον, ευρωπη κομισιον επιτροπος, κομισιον σχοινας, σχοινας κομισιον, κομισιόν σχοινάς, σχοινάς κομισιόν
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Παρά τα όσα αντίθετα γράφονται και διαρρέονται, κανείς στο Μέγαρο Μαξίμου δεν έχει ασχοληθεί σοβαρά μέχρι σήμερα με το ζήτημα του επόμενου Έλληνα Eπιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να το έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του, όμως σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί προτεραιότητα για εκείνον.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή, οι όποιες συζητήσεις θα γίνουν γύρω στο Πάσχα και αφού λίγο νωρίτερα θα έχει δημοσιοποιηθεί η λίστα με τους υποψηφίους για το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ.

Το ότι οι βολιδοσκοπήσεις θα αργήσουν να γίνουν, δε σημαίνει ότι ήδη κάποια πρώτα δεδομένα δεν αρχίζουν να διαμορφώνονται στη «μάχη» για το ποιός ή ποιά θα λάβει τη θέση του Μαργαρίτη Σχοινά.

Αρχικά καταγράφεται η πρόθεση του νυν επιτρόπου να ανανεώσει τη θητεία του. Ο κ. Σχοινάς διαθέτει και την εμπειρία και το προφίλ για μία ακόμα τετραετία, σενάριο που βρίσκει πολλούς υποστηρικτές στις Βρυξέλλες, μια και το έργο του στους διαδρόμους των Βρυξελλών αξιολογείται θετικά.

Πληροφορίες μάλιστα θέλουν την σημερινή πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και εκ νέου υποψήφια Ούρσουλα Φον Ντε Λάιεν να στηρίζει τον κ. Σχοινά, στήριξη την οποία φέρεται να εξέφρασε ευθέως και στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Άγνωστο πάντως παραμένει η ένταση της στήριξης της Ευρωπαίας αξιωματούχου στο πρόσωπο του, μια και αυτό ίσως να είναι ένα στοιχείο που τελικά θα παίξει ρόλο στην επιλογή.

Από εκεί και πέρα φαίνεται πως η θέση διαθέτει διάφορους «μνηστήρες». Το όνομα του σημερινού υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη «παίζει» δυνατά μια και το συνολικό προφίλ του ταιριάζει απόλυτα στη θέση.

Ο κ. Μητσοτάκης εκτιμά ιδιαίτερα τον υπουργό Εξωτερικών και εφόσον τελικά τον χρίσει υποψήφιο για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα είναι ένας ακόμα λόγος που η κυβέρνηση θα οδηγηθεί σε ανασχηματισμό αμέσως μετά τις ευρωπαϊκές εκλογές του Ιουνίου.

Ο κ. Γεραπετρίτης είναι για πολλούς το φαβορί στην κούρσα, όμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει συνηθίσει στις εκπλήξεις, γιαυτό και δε θα πρέπει να αποκλείεται η ανατροπή με πρόσωπο που δεν έχει συζητηθεί.

Σενάρια θέλουν τόσο τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σταϊκούρα να ενδιαφέρεται για τη θέση, κάτι που ο ίδιος διαψεύδει κατηγορηματικά, όσο και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, κάτι όμως που μοιάζει να μην συγκεντρώσει πολλές πιθανότητες, τουλάχιστον μέχρι σήμερα.

Δείτε επίσης