Πολιτική

Τεμπονέρας: Κάνει στην άκρη για τη Γεροβασίλη-«Δεν διεκδικούμε καρέκλες και οφίτσια»

«Η στιγμή αυτή δεν αφορά πρόσωπα αλλά αρχές και αξίες» είπε στην ομιλία του στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Τεμπονέρας: Κάνει στην άκρη για τη Γεροβασίλη-«Δεν διεκδικούμε καρέκλες και οφίτσια»
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Τον δρόμο για την υποψηφιότητα της Όλγας Γεροβασίλη φαίνεται πως ανοίγει ο Διονύσης Τεμπονέρας, ο οποίος έκανε στην άκρη, γεγονός που το διαφαίνεται από την ομιλία του στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Η στιγμή αυτή δεν αφορά πρόσωπα αλλά αρχές και αξίες» σημείωσε στην αρχή της ομιλίας του, τονίζοντας, μιλώντας σε α’ πληθυντικό ότι «καρέκλες και οφίτσια αν και μας προσφέρθηκαν, δεν τα διεκδικήσαμε ποτέ».

Αναφέρθηκε στο «Μέτωπο Δημοκρατίας το οποίο ήδη οικοδομείται στην κοινωνία, ασχέτως της στάσης των κομμάτων», όπως είπε. «Το πιο σημαντικό δεν είναι το ποιος, αλλά το πώς και για ποιους θα δώσουμε τη μεγάλη μάχη. Οφείλουμε, λοιπόν, να πάρουμε θέση», ανέφερε.

«Οι δικές μου ρίζες είναι στέρεες και διαχρονικές. Δεν έχουν ανάγκη από επιβεβαίωση. Στη δική μας ζωή μάθαμε να παλεύουμε για τις ιδέες μας και τις αρχές. Καρέκλες και οφίτσια αν και μας προσφέρθηκαν, δεν τα διεκδικήσαμε ποτέ. Το δικό μας το “εγώ”, το προσφέρουμε στο “εμείς”. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Προερχόμαστε από τα σπλάχνα της ελληνικής κοινωνίας, από το δημόσιο σχολείο. Σεβόμαστε απόλυτα τη βούληση των μελών του κόμματος ώστε να μην κυνηγάμε χίμαιρες. Δεν έχουμε πολιτικές ανασφάλειες. Μάθαμε, όμως, να συμμετέχουμε και όχι να εξουσιοδοτούμε. Βλέπω απέναντι μου συντρόφους και όχι αντιπάλους. Η Αριστερά δεν παράγει “μεσσίες” και ήρωες, παράγει κοινωνικά υποδείγματα. Έχουμε χρέος να κρατήσουμε την υπόθεση αυτή ζωντανή. Αν χρειαστεί να κάνουμε στην άκρη, θα το κάνουμε για το κοινό καλό. Δεν θα αφήσουμε να μπει η Αριστερά στο περιθώριο», είπε μεταξύ άλλων.

Δείτε επίσης