Πολιτική

Στο Κατάρ ο Μητσοτάκης μετά την Ινδία - Προγραμματισμένη συνάντηση με τον Εμίρη

Αυτή θα είναι η δεύτερη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κατάρ, μετά από αυτή του Αυγούστου του 2022

Στο Κατάρ ο Μητσοτάκης μετά την Ινδία - Προγραμματισμένη συνάντηση με τον Εμίρη
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Μετά την Ινδία ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στην Ντόχα του Κατάρ.

Μάλιστα, το Πρακτορείο Ειδήσεων της χώρας (Qatar News Agency) δημοσίευσε και σχετική φωτογραφία.

Ο πρωθυπουργός θα έχει αύριο συνάντηση με τον εμίρη του Κατάρ Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Θανί.

Η επίσκεψή του διεξάγεται σε μια ιδιαίτερη συγκυρία, την ώρα που η Μέση Ανατολή φλέγεται και ο πρωθυπουργός θα εκπέμψει το μήνυμα για την Ελλάδα ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην ανατολική Μεσόγειο.

Τον Έλληνα πρωθυπουργό και την αντιπροσωπεία που τον συνοδεύει, υποδέχθηκαν κατά την άφιξή τους στο Διεθνές Αεροδρόμιο Hamad ο υφυπουργός Εξωτερικών του Κατάρ, Sultan bin Saad Al Muraikhi, ο πρέσβης του Κράτους του Κατάρ στην Ελλάδα, Ali bin Khalfan Al Mansouri και ο πρέσβης της χώρας μας στο Κράτος του Κατάρ Ιωάννης Ιωαννίδης.

Τι θα συζητήσει ο Μητσοτάκης με τον εμίρη του Κατάρ

Στο επίκεντρο των συνομιλιών αναμένεται να τεθούν η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, η σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς και η κατάσταση στη Γάζα αλλά και οι αστάθεια που έχει προκληθεί στην Ερυθρά Θάλασσα προκαλώντας προβλήματα στο διεθνές εμπόριο.

Αυτή είναι η δεύτερη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κατάρ, μετά από εκείνη του Αυγούστου του 2022, γεγονός που υποδηλώνει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των δύο πλευρών για την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων, με τις δύο πλευρές να έχουν ήδη διατυπώσει κοινή βούληση για εμβάθυνση της συνεργασίας σε ενέργεια, τουρισμό, υποδομές και αλλού.

Δείτε επίσης