Πολιτική

Μαρινάκης για αγρότες: Υπάρχουν περιθώρια για πίεση εκτός συνόρων

Τι είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τις παράνομες ελληνοποιήσεις - Πώς σχολίασε τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Μαρινάκης, ΣΥΡΙΖΑ, αγρότες, αγροτικές κινητοποιήσεις, μη κρατικά πανεπιστήμια, παράνομες ελληνοποιήσεις
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Τις τελευταίες εξελίξεις στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης. Μίλησε ακόμη για τις μεταρρυθμίσεις που φέρνει η κυβέρνηση, όπως οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, τα μη κρατικά πανεπιστήμια, αλλά και τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις των αγροτών.

«Η εικόνα μιλάει από μόνη της. Θέλω να σταθώ σε δύο σημεία. Το πρώτο έχει να κάνει […] με τις πολιτικές. Αυτό το οποίο είδαμε τις δυόμιση μέρες στο Τάε Κβον Ντο είναι το αποτέλεσμα όλων όσων ζήσαμε όταν ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνησε και όταν εκλήθη να διαδραματίσει τον πολύ σημαντικό ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

»[…] Το δεύτερο το οποίο θέλω να εντοπίσω είναι το εξής. Μεγάλη σημασία για τους πολίτες έχει η εναλλακτική πρόταση κι αυτή τη στιγμή, δυστυχώς και το τονίζω το «δυστυχώς», περιμένουμε εναλλακτική πρόταση και από το ΠΑΣΟΚ και από την αξιωματική αντιπολίτευση. Εμείς προσπαθούμε να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας αλλά όλο αυτό το οποίο συμβαίνει πάει πίσω στην διατύπωση μιας σοβαρής αξιόπιστης εναλλακτικής πρότασης», υπογράμμισε ο κ. Μαρινάκης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, αναφορικά με το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση, τόνισε πως «Η χώρα έχει προχωρήσει σε πολλά επιμέρους σημεία μπροστά, έχουν ψηφιστεί πολλά νομοσχέδια. Ξεκινήσαμε κατευθείαν με την σχέση εμπιστοσύνης που έχει χτιστεί με τους πολίτες. Είναι περίπου 7-8 μήνες που γίνονται σημαντικές κινήσεις, προσπαθούμε να είμαστε συνεπείς σε αυτά που λέγαμε προεκλογικά».

Για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως «Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε ένα ποινικό κώδικα κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των εγκληματιών».

Αναφορικά με τους αγρότες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους αγρότες θα γίνει στη Θεσσαλία στις 11 Μαρτίου.

«[…] Μετά την τελευταία συζήτηση με τους αγρότες καλύφθηκαν αρκετά από τα διαχρονικά, θα έλεγα εγώ, αιτήματα των αγροτών με πρώτο και κυριότερο το ζήτημα του ρεύματος. Έχουμε πλέον μία απόφαση της κυβέρνησης, μία συμφωνία με τους παρόχους» σημείωσε και επανέλαβε πως:

«[…] Δεν υπάρχουν δημοσιονομικά περιθώρια να δοθεί κάτι περισσότερο. Όμως υπάρχουν περιθώρια για ακόμα πιο έντονη πίεση εκτός συνόρων, όπως έχουμε ξεκινήσει καιρό – όχι τώρα που ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις των αγροτών. Θα προσπαθούσαμε να πείσουμε την Ευρώπη για μία πιο ήπια μετάβαση, ήπια προσαρμογή στην "πράσινη" μετάβαση».

Για τις παράνομες ελληνοποιήσεις, ο κ. Μαρινάκης δήλωσε σχετικά: «Πολύ περισσότεροι εντατικοί έλεγχοι. Είναι μία πολιτική η οποία μπορεί να μην είναι τόσο δημοφιλής γιατί δεν έχει αυτό που λέμε δημοσιονομικό κόστος, δεν είναι αυτό που λέμε παροχές, όμως μία κυβέρνηση η οποία επιμένει σε αυτή την κατεύθυνση μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη».

Σχετικά με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, ο κ. Μαρινάκης τόνισε: «Τα δημόσια πανεπιστήμια παίρνουν χρηματοδότηση που ζητούσαν για δεκαετίες, παίρνουν ελευθερίες».

Δείτε επίσης