Πολιτική

Κασσελάκης: Παραμένω αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις εθνικές εκλογές-Αιχμές για Τσίπρα

Ήταν λάθος να μην εμφανιστεί στο συνέδριο ο Τσίπρα - Ο κύκλος του ’15 -’19 έχει κλείσει, αρχίζει ένας καινούργιος κύκλος υπό την ηγεσία μου

Δείτε live την συνέντευξη Κασσελάκη στην ΕΡΤ
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ και τον Γιώργο Κουβαρά μίλησε ο Στέφανος Κασσελάκης, μία μέρα μετά το εκρηκτικό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

O κ. Κασελάκης ισχυρίστηκε ότι το Συνέδριο έδρασε ακριβώς όπως έπρεπε να δράσει και τόνισε: «Είδατε ένα ολόκληρο στάδιο το οποίο πραγματικά σειόταν και έλεγε «κάτω τα χέρια από τον Κασσελάκη». Δεν υπάρχει κανένα ζητούμενο αμφισβήτησης. Υπάρχει ξεκάθαρη εντολή να προχωρήσω στις δομικές αλλαγές που έχει ανάγκη το κόμμα και να το οδηγήσω στις εθνικές εκλογές».

Δείτε την συνέντευξη:

«Η κυρία Γεροβασίλη στην ουσία είπε ότι δεν επιθυμούσε να είναι πρόεδρος του κόμματος»

«Είναι λίγο δραματική η περιγραφή που χρησιμοποιείτε» είπε αρχικά ο κ. Κασσελάκης για το «επεισοδιακό συνέδριο». «Προφανώς έχω βγει ενισχυμένος, έχω ξεκάθαρη εντολή, δεν υπάρχει αμφισβήτηση» τόνισε ο κ. Κασσελάκης προσθέτοντας ότι όλο το στάδιο του ταε κβον ντο σείονταν από το σύνθημα «κάτω τα χέρια από τον Κασσελάκη».

Ερωτηθείς για τα όσα συνέβησαν είπε ότι η Όλγα Γεροβασίλη έδειξε ότι δεν επιθυμεί να είναι υποψήφια αρχηγός de facto. Όταν έχεις ένα ιστορικό στέλεχος

Ο κ. Κασσελάκης, ο οποίος έλαβε τον πολιτικό χρόνο που αναζητούσε, μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών, υπογράμμισε ότι το κόμμα θα δώσει τη μάχη των ευρωεκλογών, χαρακτηρίζοντας την επομένη του Συνεδρίου «μέρα ελπίδας και δράσης».

Για την κίνηση Τσίπρα: Ρωτήστε τον ίδιο τι θέλει να κάνει

«Το έμαθα λίγα λεπτά πριν από τον διευθυντή του πολιτικού μου γραφείου. Σέβομαι την πρωτοβουλία του τέως προέδρου, ήταν λάθος να μην εμφανιστεί στο Συνέδριο. Μπορείτε να ρωτήσετε τον ίδιο τον Αλέξη τι ακριβώς σκεφτόνταν και τι θέλει να κάνει από εδώ και πέρα. Πάντως εγώ είμαι αποφασισμένος να αναδιαμορφώσω των ΣΥΡΙΖΑ υπό την ηγεσία μου.

Δεν νομίζω ότι οφελεί κανέναν να σχολιάσω κάτι παραπάνω, επ' αυτού, ο κύκλος του 2015-2019 έχει κλείσει, ανοίγει ένας νέος κύκλος υπό την ηγεσία μου και προχωράμε.

Τα στελέχη που ήταν απέναντί μου στο συνέδριο ήταν ελάχιστα σε σχέση με το συνέδριο. Όποιος προσπαθεί να περάσει την άποψη ότι βγήκα λαβωμένος, απλώς δεν έχει παρά να κοιτάξει το συνέδριο».

«Το κόμμα του 17% δεν είναι κυβερνητικό κόμμα. Παρέλαβα ένα κόμμα το οποίο δεν ήταν κυβερνητικό κόμμα. Πρέπει να το κάνουμε. Πώς; Διαμορφώνοντας ένα κόμμα που να εκφράσει όλη την παράταξη με σύγχρονες απαντήσεις».

Δείτε επίσης