Τουρισμός

Δημ.Γερογιάννης: «Αναμένουμε να κλείσουμε φέτος στα 12,3-12,5 εκατομμύρια επιβάτες»

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της AEGEAN τόνισε στο συνέδριο της «Selectour» πως η κορυφαία ελληνική αεροπορική εταιρεία έχει φθάσει ήδη τα επίπεδα του 2019

Δημήτρης Γερογιάννης: «Σχεδιάζουμε ισχυρή παρουσία μας στη γαλλική αγορά και το 2023»
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Στην σημασία της τουριστικής αγοράς της Γαλλίας αλλά και την επιτυχημένη προσπάθεια για την ανάκαμψη του ελληνικού τουρισμού και του πτητικού έργου της κορυφαίας ελληνικής αεροπορικής εταιρείας μίλησε Διευθύνων Σύμβουλος της AEGEAN Δημήτρης Γερογιάννης κατά το χαιρετισμό του στο 12ο Συνέδριο της «Selectour», του μεγαλύτερου δικτύου ταξιδιωτικών πρακτορείων στη Γαλλία, που φιλοξενήθηκε φέτος στην Αθήνα.

Όπως αποκάλυψε στην ομιλία του AEGEAN κατάφερε φέτος να φθάσει τα επίπεδα του 2019 στον τομέα της επιβατικής κίνησης και να μεταφέρει σχεδόν τον ίδιο αριθμό επιβατών, ξεπερνώντας ουσιαστικά τις επιπτώσεις της περιόδου της πανδημίας (2021) τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό: «Αυτό το καλοκαίρι στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, τόσο για εμάς στην AEGEAN, όσο και για τον ελληνικό τουρισμό γενικότερα. Μετά από δύο εξαιρετικά δύσκολα χρόνια και μετά από πολλαπλές προκλήσεις, καταφέραμε να έχουμε με επιτυχία ισχυρή κερδοφορία και πράγματι ένα από τα καλύτερα αποτελέσματα για τον κλάδο μας. Προσφέραμε περισσότερες από 15 εκατομμύρια θέσεις και αναμένουμε να κλείσουμε φέτος με περίπου 12,3 ή 12,5 εκατομμύρια επιβάτες.Αυτό σημαίνει ότι έχουμε, ήδη, σχεδόν ανακτήσει τα επίπεδα του 2019 και κοιτάμε μπροστά με αισιοδοξία και σιγουριά για μια νέα χρονιά, ανεξάρτητα από τις προκλήσεις που εξακολουθούν να επικρατούν, λόγω της ενεργειακής κρίσης και των πληθωριστικών πιέσεων στην Ευρώπη».

Όσον αφορά στην γαλλική αγορά υπογράμμισε τις ιδιαίτερες σχέσεις της AEGEAN με την Γαλλία για σχεδόν δύο δεκαετίες και την συμβολή της στην ανάπτυξη και την επιτυχία της εταιρείας σε ευρωπαϊκό επίπεδο: «H AEGEAN δημιουργεί συστηματικά και για περισσότερα από 20 χρόνια τουριστική κίνηση από και προς τη Γαλλία. Έχει μεταφέρει περισσότερα από 10 εκατομμύρια επιβάτες μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας τα τελευταία χρόνια και συνεχίζει να αυξάνει τη δραστηριότητά της κάθε χρόνο. Συνεργάζεται με τον ΕΟΤ και δημιουργεί διαρκώς συνέργειες με τους φορείς της τουριστικής αγοράς στην Ελλάδα αλλά και τη Γαλλία, όπως η "Selectour", για να αναδειχτεί η ελκυστικότητα ακόμη περισσότερων ελληνικών προορισμών και για όλο το χρόνο. Πρωτίστως, όμως προσφέρει μια αναβαθμισμένη και μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία. Μια ταξιδιωτική εμπειρία "φιλοξενίας", αντίστοιχη του πολιτισμού μας και της κουλτούρας φιλοξενίας της χώρας και των ανθρώπων της. Η φιλοξενία είναι, άλλωστε, μέρος του DNA μας ως Έλληνες, είναι κομμάτι της κουλτούρας της AEGEAN, είναι ένας ακόμα τρόπος να κάνουμε τους επισκέπτες μας να νιώθουν ευπρόσδεκτοι στο σπίτι μας, στο αεροσκάφος μας».

Μάλιστα, έκανε ιδιαίτερα αναφορά στην ενίσχυση της παρουσίας της AEGEAN στα αεροδρόμια της Γαλλίας, στην μεταφορά τουριστών στην χώρα μας και την σύνδεση της με την Ελλάδα με συχνά δρομολόγια και υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.

«Η AEGEAN αυξάνει συνεχώς την παρουσία της στη γαλλική αγορά, που ξεκίνησε πριν από περίπου 20 και πλέον χρόνια. Τότε, πραγματοποιούσαμε σχεδόν 10 δρομολόγια στη Γαλλία, μεταφέροντας μόνο μερικές χιλιάδες επιβάτες και μέσα από μια συνεχή και συνεπή επένδυση στη γαλλική αγορά φτάσαμε το 2022 να έχουμε δημιουργήσει ένα δίκτυο, που συνδέει μεγάλες γαλλικές πόλεις με δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς και προσφέρει στον ελληνικό τουρισμό σχεδόν τα 1 εκατομμύριο θέσεις» είπε χαρακτηριστικά ο CEO της AEGEAN Δημήτρης Γερογιάννης στην κατάμεστη αίθουσα του συνεδρίου της «Selectour», του μεγαλύτερου δικτύου ταξιδιωτικών πρακτορείων στη Γαλλία και συμπλήρωσε με έμφαση: «Με τη "Selectour" διατηρούμε μια μακροχρόνια συνεργασία. Και μέσα από τη συνεργασία μας έχουμε κάνει το ταξίδι εύκολο, άνετο και αξέχαστο, για σχεδόν 10 εκατομμύρια επισκέπτες από και προς τη Γαλλία και την Ελλάδα. Όλοι μαζί συντελέσαμε στη δημιουργία μιας ισχυρής και συνεχώς αυξανόμενης κίνησης μεταξύ των δύο χωρών, που έχει ως αποτέλεσμα τη βελτίωση των δραστηριοτήτων όλων μαςΑξίζει να σημειωθεί πως, εξίσου ισχυρή, σχεδιάζουμε να είναι η παρουσία μας στη γαλλική αγορά και το ερχόμενο καλοκαίρι του 2023. Με 17 απευθείας δρομολόγια σε 9 προορισμούς της Γαλλίας από και προς Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο σχεδιάζουμε να διευκολύνουμε και να ενισχύσουμε την έντονη ζήτηση που καταγράφηκε από τη Γαλλική αγορά το καλοκαίρι που μας πέρασε, αλλά και φαίνεται να προδιαγράφεται και για το επόμενο καλοκαίρι».

Επίσης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της AEGEAN τόνισε την αναπτυξαική πορεία της εταιρείας παρά τις επιπτώσεις από την πανδημία του κορωνοϊού και τις νέες προκλήσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία και την ενεργειακή κρίση, που ώθησαν σε πολύ υψηλά επίπεδα τις τιμές των καυσίμων: «Μια αυξανόμενη κίνηση η οποία αποτυπώνεται, αλλά και συμβάλει, στην ανοδική πορεία της επιβατικής κίνησης της AEGEAN, αλλά και της συνολικής πορείας της εταιρείας η οποία ξεκίνησε το 1999 ως μια μικρή, startup ελληνική αεροπορική εταιρεία με μόλις 2 αεροσκάφη και σήμερα, διαθέτει έναν στόλο 68 αεροσκαφών, 19 εκ των οποίων είναι ολοκαίνουργια Airbus 320 και 321 neo, ο στόλος των οποίων μέχρι το 2026 θα έχει αυξηθεί στα 46 συνολικά.Με τον τρόπο αυτό θα έχουμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε όχι μόνο μια αξέχαστη, αλλά και μια πιο βιώσιμη ταξιδιωτική εμπειρία στους επιβάτες μας.Συνεχίζουμε να επενδύουμε για να προσφέρουμε στους επιβάτες μας μια μοναδική και αξέχαστη ταξιδιωτική εμπειρία».

Τέλος, ανάφερε ότι η AEGEAN ξεκίνησε το πρώτο και μοναδικό στην Ελλάδα πρόγραμμα συστηματικής χρήσης βιώσιμων αεροπορικών καυσίμων (SAF) για όλες τις πτήσεις που αναχωρούν από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, ως μέρος της δέσμευσής της για περισσότερο «πράσινες» πτήσεις.

Δείτε επίσης