Τουρισμός

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Εκπτώσεις έως και 50% - Τι ισχύει για οικογένειες και παρέες

Οι προσφορές που ανακοίνωσαν οι εταιρίες - «Έπιασαν τόπο οι κινήσεις της κυβέρνησης» αναφέρει ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Πλοίο, λιμάνια, ταξίδι, ακτοπλοϊκά δρομολόγια, εκπτώσεις, μειώσεις τιμών, επιβάτες, κυβέρνηση, ακρίβεια
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον περίμεναν οι ταξιδιώτες τις εκπτώσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια που ανακοίνωσαν οι ακτοπλοϊκές εταιρίες. Μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου ζητήθηκε από τους ακτοοπλόους να μειώσουν το κόστος μεταφοράς για τη μέση ελληνική οικογένεια ήρθαν και οι επίσημες ανακοινώσεις των εταιριών.

Οι μειώσεις πραγματοποιούνται ανάλογα την εταιρία και την πολιτική που ακολουθεί. Μάλιστα, ορισμένες ανακοίνωσαν την παροχή εκπτώσεων σε οικογένειες και σε παρέες, ενώ άλλες προσφέρουν μειωμένες τιμές για όλους κάθε εβδομάδα αλλά μόνο σε συγκεκριμένες μέρες.

Τον «χορό» των εκπτώσεων άνοιξε η Seajets με εκπτώσεις που κυμαίνονται στο 15%. Ακολούθησε η Golden Star Ferries με έκπτωση 20% για μία και μόνο ημέρα, την Τρίτη με τα συμβατικά της πλοία από Ραφήνα σε όλες τις κατηγορίες στη συνέχεια η Fast Ferries με 20% μόνο κάθε Τετάρτη επίσης σε όλες τις κατηγορίες.

Το απόγευμα της Πέμπτης (13.07) ανακοίνωσε το δικό της πακέτο εκπτώσεων και η Attica Group, στην οποία ανήκουν οι Blue Star Ferries και Hellenic Seaways.

Από την πλευρά του ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, με ανάρτησή του στο διαδίκτυο αναφέρθηκε στις εκπτώσεις που ανακοίνωσαν τέσσερις μεγάλες ακτοπλοϊκές εταιρίες.

Attica Group: Έκπτωση 20% σε οικογένειες και παρέες

Έκπτωση 20% σε οικογένειες και παρέες 3 έως 5 ατόμων σε οικονομική θέση και αριθμημένα καθίσματα με ένα Ι.Χ. για ταξίδια από τη Δευτέρα 17/7/23 έως την Κυριακή 10/9/23 σε όλα τα δρομολόγια από Πειραιά για τα ελληνικά νησιά, τόσο στο δρομολόγια μετάβασης, όσο και στα δρομολόγια επιστροφής, ανακοίνωσε η Attica Group.

Ο όμιλος που αποτελεί την μητρική εταιρεία των ακτοπλοϊκών εταιρειών Blue Star Ferries και Hellenic Seaways, με ανακοίνωση αναφέρει ότι παραχωρεί:

1. Έκπτωση 50% στα εισιτήρια κοινωνικού τουρισμού για όλους τους προορισμούς του Ομίλου σε Κυκλάδες, Σαρωνικό, Δωδεκάνησα, Βόρειο Αιγαίο, Σποράδες και Κρήτη, με αποτέλεσμα οι δικαιούχοι να πληρώνουν μόνο το 5% του συνολικού ναύλου.

2. Έκπτωση 40% έως 30/9/23 στα εισιτήρια επιβατών και Ι.Χ., σε όσους επιλέξουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές τα νησιά Λέρο, Κω, Χίο, Λέσβο και Σάμο, σύμφωνα με τους όρους του προγράμματος HOTEL & FERRY, το οποίο στηρίζει για 8η συνεχή χρονιά την προσπάθεια αναστροφής του αρνητικού κλίματος που δημιουργήθηκε λόγω της προσφυγικής κρίσης των προηγούμενων ετών.

3. Αύξηση από 40.000 σε 100.000 των εκπτωτικών εισιτήριων αξίας 20 ευρώ.

4. Αύξηση της παροχής έκπτωσης 20% σε 125.000 (από 80.000) εισιτήρια οικονομικής θέσης, σε πάνω από 5.000 δρομολόγια στους νησιωτικούς προορισμούς του ομίλου.

SeaJets: Έκπτωση 30% σε τετραμελής οικογένειες με ΙΧ στα εισιτήρια μετ' επιστροφής

Η SeaJets του πλοιοκτήτη Μάριου Ηλιόπουλου παρά το γεγονός ότι είχε ήδη προχωρήσει από τα τέλη Μαΐου 2023 σε μειώσεις τιμών έως και 19% σε σύγκριση με το 2022, προχωρά και σε νέες εκπτώσεις.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρία σε συνεννόηση με την ελληνική κυβέρνηση -και παρά τη μεγάλη αστάθεια στις τιμές καυσίμου οι οποίες αυξήθηκαν από την προηγούμενη εβδομάδα κατά 8-10%- για το δημόσιο συμφέρον διευρύνει την εκπτωτική πολιτική της και ανακοινώνει συνολικά τις επιπλέον παρακάτω εκπτώσεις που ισχύουν για την έκδοση εισιτηρίων από την 18η Ιουλίου και για ταξίδια έως και την 18η Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα προσφέρει έκπτωση σε τετραμελής οικογένειες με το όχημά τους κατά 30% στα εισιτήρια μετ' επιστροφής. Επίσης έκπτωση 20% στους μόνιμους κατοίκους των νησιών του Αιγαίου ενώ για τους μόνιμους κατοίκους Δωδεκανήσων έκπτωση 40% στη γραμμή Σητεία - Δωδεκάνησα.

1. Έκπτωση σε τρίτεκνους κατά 30% έκπτωση στα εισιτήρια με επιστροφή ενώ για τους πολύτεκνους ισχύει ήδη η έκπτωση 50%.

2. Παράλληλα όπως ανακοίνωσε η Seajets ο όμιλος εξετάζει με τα αρμόδια υπουργεία άμεσα τη χορήγηση έκπτωσης 15% στους δικαιούχους του Market Pass.

3. Η προσφορά θα ενεργοποιηθεί εντός 5 εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία που θα έχουμε λειτουργική διασύνδεση με το σύστημα μητρώου του Market Pass.

Golden Star Ferries: Έκπτωση 20% κάθε Τρίτη

Η Golden Star Ferries πέραν από τις υποχρεωτικές εκπτώσεις που προβλέπονται από τη νομοθεσία η εταιρεία ανακοίνωσε έκπτωση 20% με τα συμβατικά της πλοία, για το διάστημα από 17 Ιουλίου έως και 10 Σεπτέμβρη, κάθε Τρίτη, σε ατομικά εισιτήρια (οικονομική & διακεκριμένη θέση καθώς και αεροπορικού τύπου κάθισμα), σε αυτοκίνητα και δίκυκλα.

Σημειώνεται ότι η Golden Star Ferries εφαρμόζει ήδη εκπτώσεις σε (ΑΜΕΑ, πολύτεκνους , φοιτητές) σε τρίτεκνες οικογένειες, σε ένστολους καθώς και σε συνταξιούχους ναυτικούς. Παράλληλα, τρέχει εδώ και μεγάλο χρονικά διάστημα ελκυστικές προσφορές με το ταχύπλοο Superexpress οι οποίες προσεγγίζουν σε αρκετές περιπτώσεις τους ναύλους συμβατικών πλοίων, ενώ παρέχει μειωμένες τιμές σε ομαδικές μετακινήσεις γκρουπ.

Fast Ferries: Μείωση 20% κάθε Τετάρτη

Εκπτώσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια ανακοίνωσε και η Fast Ferries, θέλοντας να συνεισφέρει στην αύξηση της επισκεψιμότητας στα νησιά που εξυπηρετεί με τα δρομολόγιά της.

Συγκεκριμένα η εταιρία σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι θεσπίζει «ημέρα εκπτωτικού ναυλολογίου». Από 19/7/2023 και έως 6/9/2023 κάθε Τετάρτη η Fast Ferries θα προσφέρει εκπτωτικό ναυλολόγιο μειωμένο κατά 20% σε όλα της τα δρομολόγια από Ραφήνα προς 'Ανδρο, Τήνο, Μύκονο, Νάξο καθώς και στα δρομολόγια της επιστροφής προς Ραφήνα.

Η έκπτωση ισχύει σε όλες τις διαδρομές από/προς Ραφήνα, για όλες τις θέσεις επιβατών, καθώς και στα εισιτήρια ΙΧ επιβατικών οχημάτων και μοτοσυκλετών.

Πλοίο, λιμάνια, ταξίδι, ακτοπλοϊκά δρομολόγια, εκπτώσεις, μειώσεις τιμών, επιβάτες, κυβέρνηση, ακρίβεια

Σημειώνεται επίσης ότι η Fast Ferries, επί σειρά ετών προσφέρει πέραν των υποχρεωτικών, σημαντικές εμπορικές εκπτώσεις σε όλα της τα δρομολόγια σε όλη την δρομολογιακή περίοδο, όπως:

1. Έκπτωση 30% στα εισιτήρια των τριτέκνων επιβατών

2. Έκπτωση 25% στα εισιτήρια των ένστολων (στρατιωτικοί-σώματα ασφαλείας). Η έκπτωση ισχύει και για το όχημά τους.

3. Έκπτωση 25% στους συνταξιούχους Ν.Α.Τ.

4. Έκπτωση 30% στα εισιτήρια επιστροφής για αυθημερόν ταξίδια.

5. Έκπτωση 50% στα παιδιά 6 έως 10 ετών.

6. Έκπτωση 50% στις μετακινήσεις όλων των αθλητικών και πολιτιστικών Συλλόγων των νησιών για τις μετακινήσεις τους από και προς τη Ραφήνα και μεταξύ των νησιών.

Η Fast Ferries μέσω του προγράμματος πιστότητας πελατών της «Fast Friends» και με τη συγκέντρωση ανάλογων πόντων, προσφέρει τη δυνατότητα παροχής εκπτωτικών ή δωρεάν εισιτηρίων.

Δείτε επίσης