«Τσουνάμι» παραιτήσεων: «Φεύγω», είπε, on air, ο αντιπρόεδρος των Συντηρητικών

Η τρίτη παραίτηση μέσα σε λίγες ώρες

Έπειτα από τις παραιτήσεις των Υπουργών Οικονομικών και Υγείας στη Βρετανία, σειρά πήρε και ο Αντιπρόεδρος Συντηρητικών, να αποχωρήσει.

Το βράδυ της Τρίτης και ενώ βρισκόταν στον τηλεοπτικό αέρα, ανακοίνωσε πως αποχωρεί από τη θέση του.

Σε δεινή θέση ο Μπόρις Τζόνσον
Νωρίτερα το απόγευμα, ο υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ και ο υπουργός Υγείας Σάτζιντ Τζάβιντ υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους από το υπουργικό συμβούλιο της βρετανικής κυβέρνησης. Ως βασικό λόγο προτάσσουν την έλλειψη εμπιστοσύνης προς τον Μπόρις Τζόνσο και οι δύο και πλέον, η κυβέρνηση της Βρετανίας βρίσκεται σε σοβαρή κρίση.

PGRpdiBzdHlsZT0iIiBjbGFzcz0ibW9iaWxlX2Jhbm5lciBiYW5uZXItc3RpY2t5Ij4NCgkJCTxkaXYgaWQ9J3ZyYWRpbmlfUFInIGNsYXNzPSJiYW5uZXItc3RpY2t5Ij4NCiAgPHNjcmlwdD4NCiAgICBnb29nbGV0YWcuY21kLnB1c2goZnVuY3Rpb24oKSB7IGdvb2dsZXRhZy5kaXNwbGF5KCd2cmFkaW5pX1BSJyk7IH0pOw0KICA8L3NjcmlwdD4NCjwvZGl2PgkJCTwvZGl2Pg==

Αναλυτές στο Λονδίνο παρατηρούν πως μετά την παραίτηση των δύο αυτών κορυφαίων στελεχών της βρετανικής κυβέρνησης o πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον βρίσκεται στο «χείλος της κατάρρευσης». Ενώ μεγάλο ερωτηματικό παραμένει ποιοι θα είναι οι αντικαταστάτες τους σε μια εποχή όπου τα δύο αυτά υπουργεία θεωρούνται «καυτές πατάτες». Το Οικονομικών γιατί ο νέος υπουργός θα πρέπει να διαχειριστεί το ολοένα και αυξανόμενο κόστος ζωής που πλήττει κυρίως τα φτωχά κοινωνικά στρώματα της χώρας ενώ ο πληθωρισμός εξακολουθεί να καλπάζει και το Υγείας γιατί είναι σχεδόν βέβαιο ότι η πανδημία του κορωνοϊού κάθε άλλο παρά έχει τελειώσει.

Ίσως σας ενδιαφέρουν