Καρπούζι: Ποια τα οφέλη για τον οργανισμό από την κατανάλωσή του

Αποτελεί ένα ιδιαίτερα δημοφιλές φρούτο

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως το καρπούζι αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα μικρών και μεγάλων το καλοκαίρι.

Γνωρίζατε πως πέρα από τη δροσιά και τη γεύση που μας προσφέρει έχει και πέντε σημαντικά οφέλη για την υγεία και την καλή λειτουργία του οργανισμού;

Το καρπούζι είναι ένα γευστικό και δροσερό φρούτο, ιδιαίτερα ωφέλιμο για την υγεία, καθώς περιέχει μόνο 46 θερμίδες/κούπα και έχει υψηλή περιεκτικότητα στις βιταμίνες C και A και σε άλλες επωφελείς φυτικές ενώσεις.

Ποια, όμως, είναι ακριβώς τα οφέλη του;

1. Ενυδατώνει

Η κατανάλωση νερού και τροφίμων που περιέχουν πολύ νερό είναι σημαντική ώστε ο οργανισμός να παραμένει ενυδατωμένος. Το καρπούζι ανήκει σε αυτή την κατηγορία, αφού συνίσταται κατά 92% από νερό!

​Επίσης, το νερό που περιέχουν τα φρούτα και τα λαχανικά είναι κι ένας από τους λόγους που είναι ιδιαίτερα χορταστικά, ενώ ο συνδυασμός νερού και φυτικών ινών προσφέρει μια ικανοποιητική ποσότητα φαγητού χωρίς πολλές θερμίδες.

2. Περιέχει θρεπτικά συστατικά και επωφελείς φυτικές ενώσεις

Το καρπούζι ανήκει στα φρούτα με τις λιγότερες θερμίδες και ταυτόχρονα με πάρα πολλά θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες και μέταλλα. Συγκεκριμένα περιέχει:

  • Βιταμίνη C: 21% της Συνιστώμενης Ημερήσιας Πρόσληψης
  • Βιταμίνη: 18% της Συνιστώμενης Ημερήσιας Πρόσληψης
  • Κάλιο: 5% της Συνιστώμενης Ημερήσιας Πρόσληψης
  • Μαγνήσιο: 4% της Συνιστώμενης Ημερήσιας Πρόσληψης
  • Βιταμίνες B1, B5 and B6: 3% της Συνιστώμενης Ημερήσιας Πρόσληψης

Ίσως σας ενδιαφέρουν