Κίνδυνος να κουφαθούν από δυνατή μουσική και ακουστικά έφηβοι και νέοι ενήλικες

Πάνω από ένα δισεκατομμύριο νέοι άνθρωποι πιθανόν να χάσουν την ακοή τους

Σοβαρότατο κίνδυνο να χάσουν την ακοή τους πάνω από ένα δισεκατομμύριο έφηβοι και νέοι ενήλικες από την συνεχή χρήση ακουστικών αλλά και την συχνή παρουσία τους σε χώρους με έντονη μουσική.

Ερευνητική μελέτη που δημοσιεύτηκε στο BMJ Global Health κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στις κυβερνήσεις όλου του κόσμου ζητώντας να ληφθούν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση αυτού του θέματος με την υλοποίηση πολιτικών ασφαλούς ακρόασης.

Οι ερευνητές στηρίχθηκαν σε μελέτες από Βρετανία, Γαλλία, Ισπανία και Ρωσία, που αφορούσαν ανθρώπους 12-34 ετών στους οποίους μέτρησαν την ένταση και τη διάρκεια της έκθεσης σε συσκευές.

PGRpdiBzdHlsZT0iIiBjbGFzcz0ibW9iaWxlX2Jhbm5lciBiYW5uZXItc3RpY2t5Ij4NCgkJCTxkaXYgaWQ9J3ZyYWRpbmlfUFInIGNsYXNzPSJiYW5uZXItc3RpY2t5Ij4NCiAgPHNjcmlwdD4NCiAgICBnb29nbGV0YWcuY21kLnB1c2goZnVuY3Rpb24oKSB7IGdvb2dsZXRhZy5kaXNwbGF5KCd2cmFkaW5pX1BSJyk7IH0pOw0KICA8L3NjcmlwdD4NCjwvZGl2PgkJCTwvZGl2Pg==

Από την ανάλυση των 33 ερευνών καταγράφηκε η εμφάνιση μη ασφαλών πρακτικών από χρήση PLD και η παρουσία σε μουσικούς χώρους με υψηλής έντασης μουσική, παγκοσμίως, είναι 24% και 48%, αντίστοιχα σε εφήβους και νέους ενήλικες.

Οι ερευνητές υπολογίζουν ότι ο παγκόσμιος αριθμός εφήβων και νέων ενηλίκων που θα μπορούσαν πιθανόν να έχουν κίνδυνο απώλειας ακοής κυμαίνεται από 0.67 έως 1.35 δισεκατομμύριο.

Τα ευρήματα, οδήγησαν τους ερευνητές να καταλήξουν ότι υπάρχει επείγουσα ανάγκη οι κυβερνήσεις, η βιομηχανία και η κοινωνία να θέσουν ως προτεραιότητα την πρόληψη της απώλειας ακοής παγκοσμίως, προάγοντας πρακτικές ασφαλούς ακρόασης.

Ίσως σας ενδιαφέρουν