Κόσμος

Υπ. Άμυνας Βρετανίας: Απελπισμένη η Ρωσία - Δεν πάει καλά η εισβολή στην Ουκρανία

Ο Μπεν Γουάλας δήλωσε πως δεν «πάνε καλά τα πράγματα για τη Μόσχα»

Υπ. Άμυνας Βρετανίας: Απελπισμένη η Ρωσία - Δεν πάει καλά η εισβολή στην Ουκρανία
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Με δηλώσεις του στο Sky News, ο Βρετανός υπουργός Άμυνας δήλωσε πως το μεγαλύτερο θύμα της ρώσικης εισβολής είναι οι Ρώσοι στρατιώτες.

Την ίδια ώρα, αναφέρει πως τώρα πρέπει να δούμε αν το Κρεμλίνο θα παραδεχτεί τις απώλειες. Σύμφωνα με τον Γουάλας, η Ρωσία «γίνεται πιο απελπισμένη» καθώς έχει αρχίσει να έχει «πραγματικά υλικοτεχνικά προβλήματα», με το κομβόι τεθωρακισμένων οχημάτων έξω από το Κίεβο να παραμένει κολλημένο στη θέση του.

«Το Λονδίνο θα στηρίξει την Πολωνία, αν αποφασίσει να στείλει μαχητικά στην Ουκρανία»
Ο Γουάλας τόνισε επίσης πως η Βρετανία θα υποστηρίξει την Πολωνία, αν η τελευταία αποφασίσει να παράσχει μαχητικά αεριωθούμενα στην Ουκρανία, όμως προειδοποίησε πως μια τέτοια ενέργεια μπορεί να έχει άμεσες συνέπειες για την Πολωνία.

«Θα υποστήριζα τους Πολωνούς και οποιαδήποτε επιλογή κάνουν», δήλωσε ο Γουάλας στο Sky News προσθέτοντας ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν μπορεί να προσφέρει αεροσκάφη που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν οι Ουκρανοί

«Θα προστατεύσουμε την Πολωνία, θα τους βοηθήσουμε με οτιδήποτε χρειάζονται», δήλωσε ο Βρετανός υπουργός. «Η Πολωνία θα καταλάβει ότι οι επιλογές που κάνουν όχι μόνο θα βοηθήσουν άμεσα την Ουκρανία, κάτι που είναι καλό, αλλά μπορεί επίσης να τους φέρουν στην απ' ευθείας γραμμή πυρός χωρών όπως η Ρωσία ή η Λευκορωσία».

Δείτε επίσης