Κόσμος

Βρετανία: Ο Ρίσι Σούνακ δηλώνει τώρα ότι θα συμμετάσχει στη σύνοδο COP27

Αλλάζουνε τα πλάνα του

Βρετανία: Ο Ρίσι Σούνακ δηλώνει τώρα ότι θα συμμετάσχει στη σύνοδο COP27
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ θα παρευρεθεί, τελικά, στη σύνοδο COP27 στην Αίγυπτο την επόμενη εβδομάδα, όπως δήλωσε ο ίδιος σήμερα, αντιστρέφοντας την απόφαση, που δέχθηκε μεγάλη κριτική, να μην συμμετάσχει στην ετήσια σύνοδο για το Κλίμα προκειμένου να ασχοληθεί με τα πιεστικά οικονομικά θέματα στο εσωτερικό της χώρας του.

«Δεν υπάρχει μακροπρόθεσμη ευημερία χωρίς δράση για την κλιματική αλλαγή. Δεν υπάρχει ενεργειακή ασφάλεια χωρίς επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές», έγραψε ο Σούνακ στο Twitter.

Ο ίδιος δήλωσε ότι θα παρευρεθεί στη σύνοδο για να «εκπληρώσει το κληροδότημα της Γλασκώβης για την οικοδόμηση ενός ασφαλούς και βιώσιμου μέλλοντος» -- μια αναφορά στη συμφωνία που επιτεύχθηκε στη περυσινή σύνοδο στη Σκωτία.

Στόχος της συμφωνίας ήταν να διασφαλιστεί ότι ο κόσμος έχει ακόμα μια ευκαιρία να αποφύγει τις χειρότερες επιπτώσεις της αύξησης της θερμοκρασίας στον πλανήτη.

Ο Σούνακ δέχθηκε κριτική από ακτιβιστές για το Κλίμα, πολιτικούς της αντιπολίτευσης, ακόμα και μέσα από το ίδιο του το κόμμα, αφού το γραφείο του ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι αναμένεται να μην συμμετάσχει στην 27η σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή για να επικεντρωθεί σε «πιεστικές εγχώριες υποχρεώσεις».

Ο Σούνακ, που την περασμένη εβδομάδα έγινε ο τρίτος πρωθυπουργός της Βρετανίας μέσα σε δύο μήνες, εργάζεται με τον υπουργό Οικονομικών Τζέρεμι Χαντ επί ενός πακέτου αυξήσεων φόρων και μειώσεων των δαπανών προκειμένου να αποκατασταθούν τα δημόσια οικονομικά της χώρας, με το σχέδιο αυτό να αναμένεται στις 17 Νοεμβρίου.

Δείτε επίσης