Κόσμος

Μακρόν - Μπάιντεν: Η αμήχανη χειραψία 40 δευτερολέπτων

Μια συνάντηση, πολλές πολλές αμήχανες στιγμές

Μακρόν - Μπάιντεν: Η αμήχανη χειραψία 40 δευτερολέπτων
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Τον Εμανουέλ Μακρόν υποδέχθηκε ο Τζο Μπάιντεν την Πέμπτη, σε μια συνάντηση που στιγματίστηκε από πολλές και αμήχανες στιγμές.

Στην κορυφή των αμήχανων στιγμών, η χειραψία των δυο αντρών που είχε διάρκεια κάτι παραπάνω από 40 δευτερόλεπτα.

Ο Μπάιντεν έσφιγγε το χέρι, ο Μακρόν προσπαθούσε να το τραβήξει

Πιο συγκεκριμένα, ο Τζο Μπάιντεν αφότου ολοκλήρωσε τη σύντομη ομιλία του, στην οποία ανέλυσε τη σημασία της συμμαχίας μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Γαλλίας, θέλησε να κάνει μια χειραψία με τον Εμανουέλ Μακρόν.

Έτσι λοιπόν, έπιασε το χέρι του Μακρόν και οι δυο τους αγκαλιάστηκαν και συνομίλησαν, ενώ μεταδιδόταν μια γαλλική μετάφραση του τελευταίου τμήματος της ομιλίας του Μπάιντεν.

Η συγκεκριμένη χειραψία κράτησε ούτε λίγο, ούτε πολύ, 42 ολόκληρα δευτερόλεπτα, με τον Μακρόν να διακρίνεται να προσπαθεί αρκετές φορές να πάρει το χέρι του, αλλά ο Αμερικανός πρόεδρος να μην τον αφήνει. Μάλιστα, ο Μακρόν σε μια στιγμή έχει κολλήσει να κοιτάζει τον Αμερικανό ομόλογό του. Τελικά, η χειραψία τελειώνει όταν ολοκληρώνεται η μετάφραση στα γαλλικά.

Δεν είναι σαφές εάν ο Μπάιντεν κράτησε αυτή τη στάση για τους φωτογράφους ή εάν απλώς περίμενε να τελειώσει η μετάφραση για να αφήσει το χέρι του Μακρόν.
Η ώρα που «χάθηκε» ο Μπάιντεν και τον επανέφερε ο Μακρόν

Ενώ στέκονταν και οι δύο στη σκηνή για τις κλασικές φωτογραφίες, κάποια στιγμή ο Μπάιντεν γύρισε ξαφνικά προς τον Μακρόν και τον κοίταξε επί πέντε δευτερόλεπτα περίπου. Στην συνέχεια, ο Αμερικανός πρόεδρος γύρισε τελείως και ετοιμαζόταν να φύγει, με τον Μακρόν να δείχνει μπροστά και να του λέει κάτι, κάνοντας τον να γυρίσει πίσω και να κοιτάξει τους φωτογράφους.

Δείτε επίσης