Κόσμος

Τουρκία: Κάλεσμα, μέσω Twitter, από τον Ερντογάν στους νέους να τον ψηφίσουν

Η ψήφος των νέων ήταν ένα από τα «κλειδιά» της επικράτησής του Ερντογάν στον πρώτο γύρο των εκλογών.

Τουρκάι, Τουρκικές Εκλογές, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Μεγάλη απογοήτευση ένιωσαν οι ψηφοφόροι του Κιλιτσντάρογλου μετά το αποτέλεσμα στον α' γύρο των εκλογών στην Τουρκία.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έστειλε το πρωί της Τετάρτης μήνυμα προς τους νέους.

Αναλυτές εκτιμούν ότι η ψήφος των νέων ήταν ένα από τα «κλειδιά» της επικράτησής του στον πρώτο γύρο των εκλογών.

«Είμαι υπερήφανος για εσάς. Είστε η ελπίδα μας, οι κόρες των ματιών μας, η εγγύηση του φωτεινού μέλλοντος μας. Σας παρακαλώ, μην αφήσετε κανέναν να μπει ανάμεσα σε εσάς και τα όνειρα σας, να σας εκβιάσει, να σας φοβίσει και να σας δηλητηριάσει», ανέφερε ο Ερντογάν στο Twitter.

Ο Ερντογάν, αναλυτικότερα στο μήνυμά του για τον δεύτερο γύρο των εκλογών στην Τουρκία, στις 28 Μαΐου, ευχαριστεί τους νέους «γιατί επιμείνατε στην επιλογή σας και εκφράσατε ελεύθερα την επιλογή σας στις κάλπες στηρίζοντας τη δημοκρατία μας».

«Με τη στάση αυτή, που αποτελεί παράδειγμα για όλους τους νέους στον κόσμο, αποδείξατε για άλλη μια φορά πόσο σωστά κάνει το έθνος μας και σας εμπιστεύεται. Είμαι υπερήφανος για εσάς» προσθέτει ο Ερντογάν ο οποίος συμπληρώνει απευθυνόμενος προς τους νέους: «Είστε η ελπίδα μας, είστε η εγγύηση για ένα λαμπρότερο μέλλον».

Παράλληλα τους «συμβουλεύει» να μην αφήσουν «κανένα να μπεί ανάμεσα σε εσάς και στα όνειρά σας, να σας εκφοβίσει, να σας διαποτίσει με δηλητήριο». «Μην αφήσετε άτομα με μεγάλο “εγώ” το παρελθόν των οποίων είναι γεμάτο αποτυχίες και εκλογικές ήττες να σας σύρουν στο δικό τους απύθμενο σκοτάδι» γράφει ο Ερντογάν «φωτογραφίζοντας» τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

«Μαζί θα λύσουμε τα προβλήματά μας, μαζί θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες. Θα μοιραστούμε μαζί και τις λύπες και τις χαρές. Με τη βοήθεια του Αλλάχ θα δούμε καλύτερες ημέρες μαζί. Στις 28 Μαΐου περιμένω τη μεγάλη στήριξή σας, νέοι αδερφοί και νέες αδερφές μου» καταλήγει στο μήνυμά του ο Ερντογάν.

Όλες οι αναλύσεις περί απογοήτευσης των πολιτών εξαιτίας της φτώχειας δε φαίνεται να επαληθεύτηκαν.

Στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα Korkusuz, έχει ως τίτλο ότι «ο μύθος της άδειας κατσαρόλας τελείωσε».

Γκρίνια στο στρατόπεδο της αντιπολίτευσης

Την ίδια ώρα στο στρατόπεδο της αντιπολίτευσης υπό τον Κεμάλ Κιλιτσνταρογλου, φουντώνει η γκρίνια στο παρασκήνιο.

Η αρχηγός του εθνικιστικού Καλού κόμματος Ακσενέρ ξέσπασε υπενθυμίζοντας ότι η ίδια δεν ήθελε τον Κιλιτσντάρογλου ως κοινό υποψήφιο, αλλά έναν πιο φρέσκο πολιτικό.

Παράλληλα, ο Εκρέμ Ιμάμογλου ανέλαβε επικοινωνιακά την τουρκική αντιπολίτευση για το δεύτερο γύρο.

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, πάντως δεν το βάζει κάτω…

«Δεν έχετε χρήματα για τίποτα, ούτε για έναν καφέ. Σας έκλεψαν τη χαρά της ζωής. Τα νιάτα δεν ξανάρχονται. Απομένουν 12 ημέρες για να βγούμε από αυτό το σκοτεινό τούνελ», δήλωσε ο Κιλιτσντάρογλου.

Οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης έχουν ήδη τονίσει τα λάθη που έχει κάνει ο Κιλιτσντάρογλου.

Στην ουσία, λένει, δεν έχει δώσει καμία ευκαιρία στο νέο και πιο προοδευτικό κόσμο του κόμματος του, να ακουστεί η φωνή τους, ως εναλλακτική λύση του Ταγίπ Ερντογάν.

Δείτε επίσης