Κόσμος

Χάρι-Μέγκαν: «Πόρτα» Μπάιντεν για επιστροφή τους στις ΗΠΑ με το Air Force One

Η απόρριψη του αιτήματός τους έγινε μετά την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ

Πρίγκιπας Χάρι, Μέγκαν Μαρκλ,  ΗΠΑ,
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι τραβούν τα φώτα της δημοσιότητας σε κάθε τους βήμα και κάθε εμφάνισή τους προκαλεί ποικίλα σχόλια στον διεθνή Τύπο.

Σε αυτό το πλαίσιο το ζεύγος βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος πριν από μήνες όταν παραβρέθηκε στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ, με σελίδες επί σελίδων να γράφονται για την παρουσία του.. Πού κάθισαν, πώς κοίταξαν, γιατί τους κάλεσαν και τους… ξεκάλεσαν από δεξίωση στο Μπάκιγχαμ.

Άκυρο του Λευκού Οίκου σε Μέγκαν Μαρκλ και πρίγκιπα Χάρι

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η Daily Mail, ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ επιθυμούσαν να επιστρέψουν στις ΗΠΑ με το Air Force One μετά την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ, ωστόσο το αίτημά τους απορρίφθηκε από τον Λευκό Οίκο.

Το επιτελείο του ζευγαριού φέρεται να επικοινώνησε με τον Λευκό Οίκο, ρωτώντας εάν θα μπορούσαν να επιστρέψουν στις ΗΠΑ με το Air Force One. Οι Αμερικανοί, ωστόσο, αρνήθηκαν αμέσως. Πηγές με γνώση του ζητήματος ανέφεραν ότι δεν έγινε καμία συζήτηση, καθώς ήταν κατανοητό ότι το αίτημα ήταν «άκυρο».

«Θα προκαλούσε μεγάλη αναστάτωση. Θα επιβάρυνε τις σχέσεις με το παλάτι και τον νέο βασιλιά», δήλωσε πηγή στην Daily Mail.

Ο Λευκός Οίκος και το Μπάκιγχαμ αρνήθηκαν να σχολιάσουν το θέμα, όπως και εκπρόσωπος του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ.

Οι Μπάιντεν μπορούν να καλέσουν όποιον θέλουν να ταξιδέψει με το Air Force One, ωστόσο εγείρει ερωτήματα σχετικά με το ποιος θα πλήρωνε για να είναι ο δούκας και η δούκισσα επιβάτες στο αεροπλάνο.

Η αμερικανική κυβέρνηση πληρώνει τα επίσημα ταξίδια, όπως το ταξίδι των Μπάιντεν στο Λονδίνο, αλλά ο Χάρι και η Μέγκαν δεν είναι Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Οι αποτυχημένες προσπάθειες σύνδεσης με τους Μπάιντεν

Μήνες νωρίτερα, η Πρώτη Κυρία, Τζιλ Μπάιντεν, είχε επίσης προσκληθεί να παρευρεθεί στους Invictus Games, αλλά η ιδέα απορρίφθηκε εν μέσω ανησυχιών ότι η βασιλική οικογένεια μπορεί να προσβληθεί από την παρουσία της εκεί.

Και οι δύο αποτυχημένες πρωτοβουλίες είναι κατανοητό ότι αποτελούσαν μέρος μιας εκστρατείας των Sussexes για να αποκτήσουν πολιτική επιρροή στις ΗΠΑ, καθώς η ζωή τους πλέον είναι στην Καλιφόρνια.

Η Μέγκαν Μαρκλ, πριν από δύο χρόνια, κάλεσε το Κογκρέσο να εγγυηθεί τη γονική άδεια και εργάστηκε παρασκηνιακά για να συνδεθεί με τους Μπάιντεν, αποκάλυψε η Daily Mail, μιλώντας με πολλούς εν ενεργεία και πρώην αξιωματούχους της κυβέρνησης Μπάιντεν και της βρετανικής κυβέρνησης.

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ φέρεται να επιχείρησαν να προσεγγίσουν με διάφορους τρόπους τους Μπάιντεν, καθώς απέστειλαν και δώρο στην Τζιλ Μπάιντεν για να την ευχαριστήσουν γι' αυτό που εκτιμήθηκε ως χειρονομία υποστήριξης προς τη Μέγκαν μετά την αμφιλεγόμενη τηλεοπτική της συνέντευξη.

Δείτε επίσης