Κόσμος

Παρουσιάστηκε το iphone15 που ξεκινά από 799 δολάρια

Έρχεται με type-c, νέα κάμερα και φωτεινότερη οθόνη

Παρουσιάστηκε το iphone15 που ξεκινά από 799 δολάρια
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Tο νέο iPhone 15 παρουσίασε σήμερα Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου η Apple, με το νέο κινητό να έχει φωτεινότερη οθόνη και κάμερα 48 megapixel, καθώς και 100% ανακυκλωμένο κοβάλτιο στην μπαταρία του, εν μέσω της παγκόσμιας ύφεσης των smartphones και των προβλημάτων με τις πωλήσεις στην Κίνα.

Η Apple δήλωσε ότι η δορυφορική συνδεσιμότητα του iPhone 15 μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί για την κλήση οδικής βοήθειας. Αναπτύσσει τη λειτουργία αυτή σε συνεργασία με την Αμερικανική Ένωση Αυτοκινήτων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Apple δήλωσε ότι τα καλώδια φόρτισης USB-C έρχονται τόσο στο iPhone 15 όσο και στη θήκη φόρτισης των συσκευών AirPods Pro, επιτρέποντας τη χρήση των ίδιων καλωδίων φόρτισης που χρησιμοποιούνται ήδη για iPads και Mac.

Apple, iPhone 15, iPhone 15 Pro, νέα μοντέλα, ειδική εκδήλωση, παρουσίαση, Κουπερτίνο, πληροφορίες, φήμες, χαρακτηριστικά, σχεδιασμός, Τεχνολογία

Στο εσωτερικό του θα διαθέτει το ίδιο chip A16 Bionic που αποτελούσε προηγουμένως τον εγκέφαλο του iPhone 14 Pro. Ένα στέλεχος της Apple δήλωσε ότι η εταιρεία χρησιμοποίησε μηχανική μάθηση για να ανιχνεύσει ένα άτομο στο κάδρο, επιτρέποντας στους χρήστες να μετατρέψουν μια φωτογραφία σε πορτρέτο αμέσως ή αργότερα στην εφαρμογή Photos.

Οι τιμές του iPhone 15 ξεκινούν από 799 δολάρια και 899 δολάρια για το iPhone 15 Plus.

Η εκδήλωση στα κεντρικά γραφεία της Apple στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνιας πραγματοποιείται εν μέσω παρατεταμένης οικονομικής αβεβαιότητας, ιδίως στην Κίνα, την τρίτη μεγαλύτερη αγορά της Apple, όπου αντιμετωπίζει προκλήσεις από τους διευρυμένους περιορισμούς στη χρήση των iPhones της σε κυβερνητικά γραφεία και το πρώτο νέο τηλέφωνο-ναυαρχίδα εδώ και αρκετά χρόνια από την Huawei Technologies (HWT.UL).
Εντυπωσιακή τεχνολογία του Apple Watch Ultra 2

Η Apple παρουσίασε επίσης ένα νέο ρολόι Series 9 με μια λειτουργία που ονομάζεται «double tap», όπου οι χρήστες πατούν αντίχειρα και δάχτυλο μαζί δύο φορές, χωρίς να αγγίζουν το ρολόι, προκειμένου να εκτελούν εργασίες όπως η απάντηση σε μια τηλεφωνική κλήση.

Apple, iPhone 15, iPhone 15 Pro, νέα μοντέλα, ειδική εκδήλωση, παρουσίαση, Κουπερτίνο, πληροφορίες, φήμες, χαρακτηριστικά, σχεδιασμός, Τεχνολογία

Χρησιμοποιεί μηχανική μάθηση για να ανιχνεύσει μικροσκοπικές αλλαγές στη ροή του αίματος όταν ο χρήστης χτυπάει τα δάχτυλά του μαζί, απελευθερώνοντας το άλλο χέρι για άλλες εργασίες, όπως να βγάλει βόλτα ένα σκύλο ή να κρατήσει ένα φλιτζάνι καφέ, δήλωσε ο Chief Operating Officer της Apple, Jeff Williams.

Το Apple Watch Ultra 2 διαθέτει νέες λειτουργίες για ποδηλασία και καταδύσεις και αυτό που η Apple δήλωσε ότι είναι η πιο φωτεινή οθόνη που έχει φτιάξει ποτέ.

Η Apple δεν θα χρησιμοποιεί πλέον δέρμα σε κανένα από τα προϊόντα της, δήλωσε η Lisa Jackson, επικεφαλής της εταιρείας για θέματα περιβάλλοντος. Η εταιρεία θα αντικαταστήσει ορισμένα από αυτά τα προϊόντα με ένα ύφασμα που ονομάζεται «FineWoven», το οποίο λέει ότι μοιάζει με σουέτ.

Ο διευθύνων σύμβουλος Τιμ Κουκ δήλωσε επίσης ότι η Apple είναι «σε καλό δρόμο» για την αποστολή του ακουστικού μικτής πραγματικότητας Vision Pro στις αρχές του επόμενου έτους.

Δείτε επίσης