Κόσμος

Απίστευτες εικόνες από την πλημμυρισμένη Εθνική Οδό στη Γερμανία-Το νερό σκέπασε τα αμάξια

Σύμφωνα με το Spiegel εκπρόσωπος της Αστυνομίας είπε ότι δεν είχε ζήσει ποτέ ξανά τέτοια πλημμύρα σε δρόμο

Απίστευτες εικόνες από την πλημμυρισμένη Εθνική Οδό στη Γερμανία-Το νερό σκέπασε τα αμάξια
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ο Autobahn A2, δηλαδή η τεράστια εθνική οδός Α2 της Γερμανίας πλημμύρισε λόγω σφοδρών βροχοπτώσεων, με τους Γερμανούς να βρίσκονται μπροστά σε σκηνές που δεν είχαν ξαναζήσει.

Ειδικότερα, τα μισά από τα διερχόμενα αυτοκίνητα βυθίστηκαν κάτω από το νερό και φυσικά ο δρόμος αποκλείστηκε.

Σύμφωνα με το Spiegel εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε ότι δεν είχε ζήσει ποτέ ξανά τέτοια πλημμύρα σε δρόμο.

Το νερό έφτασε σχεδόν μέχρι τα παράθυρα των ακινητοποιημένων αυτοκινήτων, με αποτέλεσμα μποτιλιάρισμα μήκους τουλάχιστον 8 χιλιομέτρων.

Σημειώνεται, πως η γερμανική μετεωρολογική υπηρεσία είχε προειδοποιήσει για σφοδρές καταιγίδες σε περιοχές της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας και είχε γίνει λόγος για ενδεχόμενους ανέμους έντασης έως 10 μποφόρ και σφοδρές βροχοπτώσεις που θα μπορούσαν να φτάσουν τα 60-90 λίτρα νερού ανά τ.μ. μέσα σε διάστημα ορισμένων ωρών.

Στο πρωτοφανές φαινόμενο του πλημμυρισμένου Autobahn A2 αναφέρθηκε σε ανάρτησή του και ο ανταποκριτής του Open στο Βερολίνο Παντελής Βαλασσόπουλος.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Η Autobahn A2 κοντά στη πόλη Hamm της Γερμανίας,σημερα το πρωί μετά την καταιγίδα. Έπεσαν περιπου 50mm βροχής. Πέρασαν και άνεμοι με ταχύτητα 100 χλμ.Η Α2 είναι ίσως η πιο κεντρική εθνική οδός της χώρας,από την Ανατολη στη Δύση».

Δείτε επίσης