Κόσμος

Έλον Μασκ: Συνάντησε τον Ερντογάν με τον γιο του αγκαλιά

«Πού είναι η γυναίκα σας;» ρώτησε ο Τούρκος πρόεδρος -Διαβάστε τον διάλογο που εκτυλίχθηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής τους συνάντησης στη Νέα Υόρκη

Έλον Μασκ, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ο Έλον Μάσκ με το παιδάκι του αγκαλιά πήγε να συναντήσει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εχθές, Κυριακή, στον αποκαλούμενο «Τουρκικό Οίκο» στη Νέα Υόρκη.

Ο Τούρκος πρόεδρος πρόσφερε στον μικρό αγοράκι μια μπάλα, και ρώτησε μετά από λίγο μπροστά στις κάμερες τον μεγιστάνα της τεχνολογίας «πού είναι η γυναίκα σας;».

Γελώντας αμήχανα, ο 52χρονος (που έχει 10 παιδιά από 3 διαφορετικές συντρόφους) απάντησε στον Ερντογάν ότι η μητέρα του παιδιού βρίσκεται στο Σαν Φρανσίσκο, ενώ μετά από λίγο πρόσθεσε ότι έχουν χωρίσει και ότι ο ίδιος φροντίζει κυρίως τον μικρό.

Έλον Μάσκ, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Συνάντηση, Νέα Υόρκη, Τουρκικό Σπίτι, Tesla, SpaceX, Gimes,  Γιος, Αγκαλιά

Ο Mασκ απέκτησε το χαριτωμένο αγοράκι, που ονομάζεται X AE A-XII, με την Καναδή τραγουδίστρια Grimes το 2020. Μαζί απέκτησαν στη συνέχεια και άλλα δύο παιδιά.

Κατά τη χθεσινή τους συνάντηση στο κτήριο όπου στεγάζονται η μόνιμη αντιπροσωπεία της Τουρκίας στον ΟΗΕ και το τουρκικό προξενείο στη Νέα Υόρκη, ο Ερντογάν προέτρεψε τον διευθύνοντα σύμβουλο της Tesla να κατασκευάσει το έβδομο εργοστάσιο της αυτοκινητοβιομηχανίας του στην Τουρκία.

Ο Τούρκος πρόεδρος ενημέρωσε τον ιδρυτή των Tesla και SpaceX σχετικά με τα τεχνολογικά επιτεύγματα της χώρας του, το όραμά του για την ψηφιοποίηση του τουρκικού δημοσίου και την εθνική στρατηγική για την Τεχνητή Νοημοσύνη, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Επικοινωνιών της Τουρκίας.

Ο Ερντογάν ανέφερε επίσης πως μπορεί να προκύψουν ευκαιρίες συνεργασίας με την SpaceX στο πλαίσιο του διαστημικού προγράμματος της Τουρκίας και προσκάλεσε τον Μασκ στο φεστιβάλ αεροδιαστημικής και τεχνολογίας Teknofest που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη του μήνα στη Σμύρνη.

Δείτε επίσης