Κόσμος

Οι παρουσιάστριες της Τεχνητής Νοημοσύνης κατακτούν την τηλεόραση

Είναι ελκυστικές, ο χρόνος δεν γράφει πάνω τους και η κάμερα αποθεώνει την τελειότητα τους, ενώ έχουν τη δυνατότητα να εργάζονται 24 ώρες το 24ωρο χωρίς μισθό

Τεχνητή Νοημοσύνη, Παρουσιάστριες, Τηλεόραση,
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Από το Ταιπέι μέχρι το Παρίσι και από το Νέο Δελχί έως το Λονδίνο, τα νέα παρουσιάζουν με αυξανόμενη συχνότητα οι παρουσιάστριες της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ).

Είναι ελκυστικές, ο χρόνος δεν γράφει πάνω τους και η κάμερα αποθεώνει την τελειότητα τους, ενώ έχουν τη δυνατότητα να εργάζονται 24 ώρες το 24ωρο χωρίς να παίρνουν μισθό. To ίδιο ισχύει και για τους άνδρες συναδέλφους τους, δημιουργήματα της ίδιας πηγής, που είναι σαφώς λιγότεροι στον αριθμό.

Με τόσα πλεονεκτήματα έναντι των ανθρώπινων συναδέλφων τους, μήπως οι τελευταίοι θα πρέπει να ανησυχούν για το τι θα κάνουν στο μέλλον;

Η Ζάε Ιν είναι μια επιτυχημένη παρουσιάστρια, που δημιούργησε η ΑΙ. Φοράει με χάρη το μικρόφωνο της στο πέτο του σακακιού της, κρατάει πάντα μια στοίβα χαρτιά με τη σειρά που θα πει τις ειδήσεις, αλλά το πρόσωπο της είναι αψεγάδιαστα τέλειο. Είναι ο «εικονικός άνθρωπος», που σχεδίασε η νοτιοκορεατική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης Pulse9, για να διαβάζει ζωντανά τα δελτία ειδήσεων στον εθνικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα SBS. Τους τελευταίους πέντε μήνες κάνει ακριβώς αυτό, προσφέροντας στο δελτίο των 10 μια γεύση από το μέλλον. Και φυσικά δεν είναι μοναδική περίπτωση, αφού η Ινδία έχει τη Σάνα και τη Λίζα, η Ελλάδα τον Ερμές, το Κουβέιτ τη Φέντα και η Ταϊβάν τη Νι Ζεν.

«Είναι έξυπνη, πανέμορφη, αγέραστη, ακούραστη, μιλάει πολλές γλώσσες και είναι εντελώς υπό τον έλεγχό μου», δηλώνει στον Guardian η Κάλι Πιούρι, η αντιπρόεδρος του ομίλου India Today, συνοψίζοντας σε μια πρόταση όλα τα ασύγκριτα πλεονεκτήματα της. Αν σε αυτά προστεθούν ότι μπορεί να διαβάζει ατελείωτες ώρες χωρίς να κουραστεί, ότι δεν χρειάζεται φαγητό και ότι δεν θα ζητήσει ποτέ ρεπό για να πάει στο γιατρό, γίνεται απόλυτα κατανοητό γιατί κερδίζει τους ανθρώπινους παρουσιαστές κατά κράτος.

Η Ζάε Ιν σχολιάζοντας σχετικά στην πρώτη της συνέντευξη στη βρετανική εφημερίδα λέει τα εξής: «εμείς οι εικονικοί παρουσιαστές μπορούμε να κάνουμε πράγματα που οι ανθρώπινοι συνάδελφοι μας δεν μπορούν. Κι εκείνοι, όμως, έχουν ικανότητες που εμείς δεν θα αποκτήσουμε ποτέ. Γι’ αυτό μόνο η συνεργασία μεταξύ μας μπορεί να εγγυηθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Δείτε επίσης