Κόσμος

Φιλιππίνες: Παραγωγός ραδιοφώνου εκτελέστηκε κατά τη διάρκεια ζωντανής εκπομπής!

Τη δολοφονία είδαν live οι ακροατές που παρακολουθούσαν την εκπομπή στο Facebook - Δείτε βίντεο

Φιλιππίνες
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Την ώρα της εκπομπής του πυροβολήθηκε θανάσιμα μέσα στο στούντιο ραδιοφωνικός παρουσιαστής στις νότιες Φιλιππίνες, ενώ την επίθεση παρακολούθησαν άνθρωποι που εκείνη τη στιγμή παρακολουθούσαν την εκπομπή ζωντανά στο Facebook.

Προσποιούμενος τον ακροατή, ο ένοπλος πήγε να δει τον παρουσιαστή Χουάν Τζουμαλόν, κατά τη διάρκεια της ζωντανής πρωινής εκπομπής στην πόλη Καλάμπρα στην επαρχία Μισάμις Οξιντένταλ, και στη συνέχεια τον πυροβόλησε δύο φορές…

Βίντεο από την επίθεση δείχνει τον 57χρονο ραδιοφωνικό παραγωό να σταματά και να κοιτάζει προς τα πάνω, πριν ακουστούν δύο πυροβολισμοί, και στη συνέχεια γέρνει πίσω στην καρέκλα του, ενώ η μουσική συνεχίζει να παίζει.

Ο άτυχος άνδρας υπέκυψε στα τραύματά του κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο, ενώ ο δράστης, ο οποίος δεν φαίνεται στο livestream του Facebook, άρπαξε το χρυσό περιδέραιο του θύματος πριν διαφύγει με μοτοσικλέτα μαζί με έναν συνεργό που τον περίμενε έξω…

Η αστυνομία της περιοχής έδωσε στη δημοσιότητα το πρόσωπο ενός από τους υπόπτους, ενώ ο πρόεδρος Φέρντιναντ Μάρκος Τζούνιορ καταδίκασε το περιστατικό και διέταξε την αστυνομία να εντοπίσει και να συλλάβει τον δολοφόνο και τον συνεργό του.


«Οι επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων δεν θα γίνουν ανεκτές στη δημοκρατία μας και όσοι απειλούν την ελευθερία του Τύπου θα αντιμετωπίσουν τις πλήρεις συνέπειες των πράξεων τους», ανέφερε σε δήλωσή του.

Η Εθνική Ένωση Δημοσιογράφων των Φιλιππίνων ανέφερε ότι ο Τζουμαλόν ήταν ο 199ος δημοσιογράφος που δολοφονείται στη χώρα από το 1986, χρονιά που η δημοκρατία επέστρεψε στη χώρα.

«Η επίθεση είναι ακόμη πιο καταδικαστέα καθώς συνέβη στο ίδιο το σπίτι του το οποίο χρησιμοποιούσε και ως ραδιοφωνικό σταθμό» αναφέρεται στην ανακοίνωση, ενώ ας σημειωθεί ότι οι Φιλιππίνες θεωρούνται εδώ και χρόνια ως ένα από τα πιο επικίνδυνα μέρη στον κόσμο για τους δημοσιογράφους.Δείτε επίσης