Κόσμος

Κλιμακώνεται η κατάσταση στη Μέση Ανατολή: Ισραηλινά μαχητικά πάνω από τη Βηρυτό

Τα αεροσκάφη απογειώθηκαν μετά από πυραυλική επίθεση από το έδαφος του Λιβάνου

Κλιμακώνεται η κατάσταση στη Μέση Ανατολή: Ισραηλινά μαχητικά πάνω από τη Βηρυτό
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Κλιμακώνεται η κατάσταση στη Μέση Ανατολή καθώς πριν από λίγο τοπικά μέσα ενημέρωσης ανακοίνωσαν ότι ισραηλικά μαχητικά πέταξαν πάνω από την πρωτεύουσαν του Λιβάνου Βηρυτό.

Συγκεκριμένα το πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου αναφέρει κίνηση ισραηλινών πολεμικών αεροσκαφών στην Βηρυτό, όπως μεταδίδει η Haaretz. Κλιμακώνεται η ένταση στα σύνορα Ισραήλ – Λιβάνου, με τον ισραηλινό στρατό να ανακοινώνει νωρίτερα ότι υπήρξε εκτόξευση 20 ρουκετών από τον Λίβανο.

Χεζμπολάχ

Αν και δεν ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με ρουκέτες στο βόρειο Ισραήλ, ο Naim Qassem, αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Χεζμπολάχ, μιλώντας στο NBC News, δήλωσε ότι η αύξηση διασυνοριακών εντάσεων έχει ως στόχο να στείλει «ένα σαφές μήνυμα ότι αν επεκταθείς θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες».

«Η Χεζμπολάχ συμμετέχει για να μειωθεί η πίεση στη Γάζα», δήλωσε ο Qassem στο αμερικανικό μέσο ενημέρωσης.

Ο Qassem πρόσθεσε ότι η Χεζμπολάχ επιτίθεται στο Ισραήλ, ενώ άλλες ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν επιτίθενται στο προσωπικό των ΗΠΑ για να στείλουν ένα μήνυμα να σταματήσει η επίθεση στη Γάζα.

«Όσοι βρίσκονται στον Άξονα της Αντίστασης έχουν δει ότι ο εγκέφαλος είναι η Αμερική», δήλωσε ο Qassem. «Έτσι, χτυπούν την Αμερική για να στείλουν το μήνυμα να σταματήσει. Ακριβώς όπως και το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει».

Και πρόσθεσε: «Πώς η Αμερική και ο υπόλοιπος κόσμος έχουν το δικαίωμα να στέκονται στο πλευρό του Ισραήλ που σκοτώνει αμάχους και παιδιά και καταστρέφει σπίτια, ενώ εμείς δεν έχουμε το δικαίωμα να υποστηρίξουμε τους ανθρώπους μας και τους αγαπημένους μας στην Παλαιστίνη;».

Δείτε επίσης