Κόσμος

Συναγερμός στο Πλίμουθ: Εντοπίστηκε βόμβα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου βάρους 500 κιλών

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση απομάκρυνσής της, αφού πρώτα εκκενώθηκε η περιοχή

Συναγερμός στο Πλίμουθ: Εντοπίστηκε βόμβα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου βάρους 500 κιλών
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Βόμβα βάρους 500 κιλών από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο εντοπίστηκε στο Πλίμουθ της Βρετανίας και αυτήν τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις εκκένωσης σε καιρό ειρήνης.

Ο στρατός βρίσκεται επί τόπου και σε μια ειδική επιχείρηση απομάκρυναν αρχικά τους κατοίκους του Πλίμουθ για να μην κινδυνεύσουν από την βόμβα.

Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη η επιχείρηση μεταφοράς της. Στην συνέχεια θα την ρίξουν στην θάλασσα.

Ο άνδρας που βρήκε τη βόμβα που δεν εξερράγη ειδοποίησε την αστυνομία την Τρίτη το πρωί, αφού είπε ότι την χτύπησε με ένα φτυάρι κατά την διάρκεια εργασιών περίπου μια εβδομάδα πριν.

Αρχικά, ο άνδρας είπε ότι δεν ήταν σίγουρος ότι επρόκειται για βόμβα, αλλά το κατάλαβε μετά από αρκετές ημέρες σκαψίματος αλλά και δυνατής βροχής.

«Τότε, η σύζυγός μου είπε ότι πρέπει πραγματικά να καλέσουμε την αστυνομία», δήλωσε.

«Τράβηξα φωτογραφίες και τις έστειλα και ένας λοχίας στο Έξετερ μου τηλεφώνησε λέγοντας ότι θα στείλει ειδική ομάδα για εξουδετέρωση εκρηκτικών πυρομαχικών». Όπως είπε «δεν πρόλαβαν να περάσουν πέντε λεπτά και ακούστηκε ένα χτύπημα στην πόρτα και οι αστυνομικοί ζήτησαν να ρίξουν μια ματιά. Την επόμενη στιγμή αποκλείστηκε η περιοχή».

Μετά την ανακάλυψη της βόμβας, η κόρη του ενημερώθηκε τόσο για την ίδια όσο και για τους άμεσους γείτονές της να προετοιμαστούν για το χειρότερο σενάριο. «Η κόρη μου και οι δύο γείτονές της συγκεντρώθηκαν για μια συνάντηση όπου τους είπαν να προετοιμαστούν ότι και τα τρία σπίτια επρόκειτο να καταστραφούν», ανέφερε ο άνδρας.

Η βόμβα είναι γερμανική βάρους 500 κιλών και μόνο η ελεγχόμενη έκρηξη προκαλεί σεισμό μεγέθους 2,7 βαθμών.

Δείτε επίσης