Πολιτική

Μ. Βαρβιτσιώτης: Η Ελλάδα αρωγός στις πρωτοβουλίες της γαλλικής προεδρίας για πιο ενωμένη Ευρώπη

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΥΠΕΞ Ν. ΔΕΝΔΙΑ ΚΑΙ ΑΝΥΠΕΞ Μ. ΒΕΡΒΙΤΣΙΩΤΗ ΣΕ ΠΡΩΪΝΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΕΣΒΕΙΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε.(ΥΠ. ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ/EUROKINISSI)

Μία από τις μεγάλες πολιτικές ατζέντες είναι η στρατηγική αυτονομία της Ευρώπης

«Η Γαλλία είναι μία από τις χώρες που βρίσκονται στην καρδιά των ευρωπαϊκών εξελίξεων και στηρίζουν την ΕΕ με πολιτικές πρωτοβουλίες», τόνισε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε δήλωσή του μετά το πρωινό εργασίας που διοργάνωσε η γαλλική πρεσβεία στην Αθήνα, στο οποίο συμμετείχε μαζί με τον Νίκο Δένδια.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών διαβεβαίωσε τη γαλλική κυβέρνηση ότι «η ελληνική κυβέρνηση θα σταθεί αρωγός στις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει η γαλλική προεδρία για την εμπέδωση του κοινού μας οράματος, μίας ισχυρότερης και πιο ενωμένης Ευρώπης».

Το πρωινό εργασίας πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της έναρξης της γαλλικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τη συμμετοχή, επίσης, των πρέσβεων των κρατών-μελών της ΕΕ.

Όπως ανέφερε ο κ. Βαρβιτσιώτης, μία από τις μεγάλες πολιτικές ατζέντες που συζητήθηκαν σήμερα είναι η στρατηγική αυτονομία της Ευρώπης, «μία πρωτοβουλία του προέδρου Μακρόν, η οποία θα μας οδηγήσει στο να αποκτήσει η Ευρώπη χαρακτηριστικά μεγάλης δύναμης, τα οποία σήμερα μπορεί να έχει σε επίπεδο αριθμό, αλλά δεν κατέχει σε επίπεδο ουσίας».

«Για εμάς, η γαλλική προεδρία είναι μία προεδρία μεγάλων τομών για την Ευρώπη», τόνισε και πρόσθεσε: «Πιστεύουμε ότι η στρατηγική ατζέντα της Ευρώπης, η πράσινη μετάβαση, η αναθεώρηση του Συμφώνου Σταθερότητας και βέβαια η υιοθέτηση του Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, που αποτέλουν τις γαλλικές προτεραιότητες, είναι η καρδιά των θεμάτων που απασχολούν το ευρωπαϊκό μέλλον».

«Στη μέχρι τώρα συνεργασία μας αλλά και σ' αυτήν που θα έχουμε το ερχόμενο εξάμηνο με τη γαλλική προεδρία είμαστε βέβαιοι ότι θα βρεθούμε πάρα πολύ κοντά, αφού στηρίζουμε τις γαλλικές προτάσεις, στο να καταλήξουμε σε συμφωνίες», επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

«Ελπίζουμε το ίδιο πνεύμα συνεργασίας να δείξουν και τα υπόλοιπα μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, οι υπόλοιπες χώρες μέλη, γιατί οι Ευρωπαίοι πολίτες αδημονούν για περισσότερη Ευρώπη, για μία Ευρώπη ισχυρότερη στον κόσμο, πιο κοινωνική, πιο πράσινη, πιο ανθεκτική», κατέληξε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Δείτε επίσης