Πολιτική

ΝΔ: Συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας για τους κατοίκους της Ουκρανίας

Η σχετική ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος

nd

Η Νέα Δημοκρατία προχωρά στη συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας για τους κατοίκους της Ουκρανίας, όπως έκανε γνωστό μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε το κυβερνών κόμμα.

Διαβάστε επίσης: Βομβαρδισμοί στο Κίεβο: Οι Ρώσοι χτύπησαν πύργο τηλεπικοινωνιών – TV, 5 νεκροί

Διαβάστε επίσης: Η Ρωσία απειλεί την ΕΕ με «σκληρή απάντηση» στις κυρώσεις

Διαβάστε επίσης: Η Κίνα έτοιμη να μεσολαβήσει για κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της ΝΔ, «οι εικόνες που φτάνουν σε όλο τον κόσμο από την Ουκρανία, με τον ξεριζωμό δεκάδων χιλιάδων κατοίκων και τους θανάτους αμάχων μας γεμίζουν με θλίψη και αποτροπιασμό.

Έτσι, «σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον δοκιμαζόμενο ουκρανικό λαό, το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι να συνδράμουμε με όποιον τρόπο μπορούμε, αυτές τις κρίσιμες ώρες. Η αλληλεγγύη και η ενότητα είναι το πιο δυνατό μας όπλο. Ήδη, η Ελληνική Κυβέρνηση, με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, έχει προχωρήσει στην αποστολή αμυντικού υλικού και ανθρωπιστικής βοήθειας».

Όπως επισημαίνει η ανακοίνωση, «η Νέα Δημοκρατία, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης, προκειμένου να αποστείλει ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία και καλεί τα μέλη της, αλλά και κάθε πολίτη που θέλει να ενισχύσει αυτή την προσπάθεια, να προσφέρουν τρόφιμα μακράς διαρκείας και συγκεκριμένα:

-Κονσέρβες παντός τύπου
-Γάλα εβαπορέ
-Γάλα σε σκόνη για παιδιά
-Δημητριακά
-Ζυμαρικά
-Όσπρια
-Αλεύρι
-Παξιμάδια

Η συλλογή των αγαθών θα πραγματοποιηθεί στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας (Πειραιώς 62, Μοσχάτο, Τ.Κ. 18346) από Τετάρτη 2 Μαρτίου έως και Παρασκευή 4 Μαρτίου και ώρες από τις 09:00 έως τις 19:00».

Η Νέα Δημοκρατία απευθύνει παράκληση σε όσους προχωρήσουν σε αποστολές μεγάλου όγκου, να ενημερώνουν το τηλεφωνικό κέντρο στον εξής αριθμό: 2109444000.

Δείτε επίσης