Πολιτική

Υποκλοπές: Στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης

Ειναι ο δεύτερος μάρτυρας, μετά τον δημοσιογράφο Τάσο Τέλλογλου, που καταθέτει στην έρευνα που διεξάγει ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός

Υποκλοπές: Στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο  ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης καταθέτει σήμερα Τρίτη στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί προσωπικα΄ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός για τις διαρροές απόρρητων εγγράφων και στοιχείων σχετικά με την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών για ζητήματα εθνικής ασφάλειας.

Ο κ. Κουκάκης με ανάρτησή του έχει ζητήσει, μαζί με το δικηγόρο του Ζαχαρία Κεσσέ, από τον κ. Ντογιάκο να λάβει μέριμνα και να προχωρήσει σε μία σειρά ενεργειών.

Όπως έγραφε «θεωρούμε ότι ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου οφείλει να μεριμνήσει άμεσα και χωρίς άλλη καθυστέρηση για τα εξής:

Να ζητήσει τη διάταξη της Εισαγγελέως Βασιλικής Βλάχου με την οποία διατάχθηκε η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών μου προκειμένου να απαντηθούν το ποιος αιτήθηκε την παρακολούθηση μου και με ποια αιτιολογία.
Ομοίως να ζητήσει την εισαγγελική διάταξη με την οποία διατάχθηκε η διακοπή της παρακολούθησης μου, την ίδια ημέρα που αιτήθηκα στην ΑΔΑΕ να μου γνωστοποιηθεί αν παρακολουθούμαι (12/8/2020).
Να ζητήσει τα πληροφοριακά δελτία με τις απομαγνητοφωνήσεις των συνομιλιών μου και να διαπιστώσει σε ποιον διαβιβάστηκαν προς ενημέρωση. Μόνον έτσι θα αναδειχθεί ποιος πραγματικά ενδιαφερόταν για τις συνομιλίες μου, αλλά και ποιος γνώριζε για την παρακολούθηση μου.
Να διενεργήσει ουσιαστικό έλεγχο με αυτοψία και κατάσχεση όλων των σχετικών εγγράφων, των αρχείων καταγραφής ελέγχου και των μηχανημάτων των εταιρειών Intellexa και Krikel, προκειμένου να διαπιστωθεί αν διαθέτουν το Predator και σε ποιους το έχουν διαθέσει ή παραχωρήσει.
Να ελέγξει τους τραπεζικούς λογαριασμούς των εταιρειών που έχω ήδη γνωστοποιήσει στην Εισαγγελία εδώ και τουλάχιστον τρεις μήνες (24/5) προκειμένου να αποκαλυφθούν οι διαδρομές των χρημάτων και η σύνδεση των εταιρειών που εμπορεύονται το Predator.
Να καλέσει άμεσα για εξέταση τους πραγματικούς ιδιοκτήτες των εταιρειών Intellexa και Krikel (και όχι τους διαχειριστές, τους λογιστές και τους δικηγόρους τους) και να ζητήσει εξηγήσεις και τη χορήγηση όλων των σχετικών εγγράφων.
Να διερευνήσει ποιος ζήτησε εσπευσμένα την τροποποίηση του άρθρου 5 §9 του Ν. 2225/1994 στις 31.3.2021, προκειμένου να μην πληροφορηθώ από την ΑΔΑΕ πως το καλοκαίρι του 2020 είχε αρθεί το απόρρητο των επικοινωνιών μου».

Υπενθυμίζεται, ότι είχε προηγηθεί την περασμένη Παρασκευή η κατάθεση στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου του δημοσιογράφου Τάσου Τέλλογλου μετά την ανάρτησή του στο Twitter ότι το 2018 από ιδιώτη γινόταν παρακολούθηση του τηλεφώνου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητοτσάκη, ενώ ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δείτε επίσης