Πολιτική

Θερμό επεισόδιο «ζητάει» η Τουρκία

Η προκλητικότητα συνεχίζεται

έβρος5

Ανεξέλεγκτη είναι η Τουρκία, μετά και την μη επιβολή οικονομικών κυρώσεων εις βάρος της από την μεριά της Ευρώπης. Με αυτόν τον τρόπο είναι πλέον ξεκάθαρο πως ο Ερντογάν θα ζητήσει περισσότερα ανταλλάγματα. Μάλιστα έφτασε στο σημείο να παρομοιάσει την Ελλάδα με του ναζί. Σκοπός του σουλτάνου είναι να δαιμονοποιήσει την Ελλάδα στο διεθνή σκηνικό.

Αξίζει να σημειωθεί πως το πρωί της Τετάρτης, στη θαλάσσια περιοχή της Κω, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, τουρκική ακταιωρός προέβη σε σύγκρουση με περιπολικό του Λιμενικού, με σκοπό να το εμβολίσει. Το βίντεο που έκανε το γύρου του διαδικτύου δεν αφήνει την παραμικρή αμφιβολία για τις προθέσεις των Τούρκων.

Παράλληλα οι εντάσεις δεν έλειψαν ούτε στον Έβρο, όταν δύο τουρκικά F-16 πέταξαν πάνω από ελληνικό έδαφος με σκοπό να παρενοχλήσουν ελληνικό ελικόπτερο που περιπολούσε εντός των ελληνικών συνόρων.

Μάλιστα τα δύο τουρκικά F-16 έκαναν χαμηλή πτήση, θέλοντας αν τρομάξουν και τους κατοίκους του Έβρου.

«Δεν εκπλήσσουν οι απαράδεκτες και καταδικαστέες σημερινές θλιβερές δηλώσεις και ενέργειες της Τουρκίας. Αποτελούν συνέχεια μιας κλιμακούμενης πρακτικής που την θέτει εκτός όχι μόνον των ευρωπαϊκών ορίων, αλλά και κάθε ευρωπαϊκής λογικής. Ορίων και λογικής που η Ελλάδα θα συνεχίσει με συνέπεια να υπερασπίζεται με όλα τα διαθέσιμα μέσα» επισημάνθηκε σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών για τις δηλώσεις Ερντογάν και τις απόπειρες πρόκλησης θερμού επεισοδίου σε Έβρο και Κω.

Η απάντηση της Αθήνας ήταν τόσο άμεση, όταν ο γενικός γραμματέας του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών Θεμιστοκλής Δεμίρης κάλεσε στην κεντρική υπηρεσία τον πρεσβευτή της Τουρκίας και του επέδωσε διάβημα διαμαρτυρίας.

Η Τουρκία σε ένα παιχνίδι εντυπώσεων, κάλεσε το ίδιο βράδυ για εξηγήσεις τον πρεσβευτή της Ελλάδας Χρήστο Διαμέση, διαμαρτυρώμενη για δήθεν συλλήψεις Τούρκων δημοσιογράφων και μια υποτιθέμενη παραβίαση των χωρικών υδάτων της Τουρκίας στο Αιγαίο.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα υπουργεία Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας αντιμετωπίζουν με ψυχραιμία την επιθετικότητα της Άγκυρας.

Δείτε επίσης