Τέμπη: Ο Κ. Καραμανλής μιλά πρώτη φορά για την τραγωδία
Ο πρώην υπουργός Μεταφορών εκθέτει για πρώτη φορά τη δική του άποψη και εξομολογτείται

Ο Κώστας Αχ. Καραμανλής μιλά για πρώτη φορά μετά την εθνική τραγωδία στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς και δηλώνει ότι δεν θέλει να παραιτηθεί από μία νέα κοινοβουλευτική θητεία.
Ο παραιτηθείς υπουργός Μεταφορών δεν καταλαβαίνει γιατί δεν αφήνεται από μόνος του ο λαός να αποφασίσει για την τύχη του.
Επί του παρόντος δεν αντιλαμβάνεται γιατί πρέπει να το κάνει (να παραιτηθεί), από την στιγμή που 10 ώρες μετά το δυστύχημα ανέλαβε την πολιτική ευθύνη και παραιτήθηκε από τη θέση του υπουργού.
«Να με κρίνει ο λαός αν πρέπει να αποχωρήσω και από τη πολιτική. Αν θεωρεί ότι έχω και την ουσιαστική ευθύνη για ότι συνέβη να με στείλει σπίτι του. Ο λαός όχι τα πρωτοσέλιδα και ο ΣΥΡΙΖΑ»
Πράγματι ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να μην είναι υποψήφιος ξανά στις εκλογές, ενώ εμμέσως τον καλούν να αποσύρει την υποψηφιότητά του και να μην είναι υποψήφιος ακόμα και στελέχη της ΝΔ, ;όπως είναι ο Θόδωρος Ρουσόπουλος και η Φωτεινή Πιπιλή.
Ο ίδιος ο τέως υπουργός υποστηρίζει ότι έκανε ό,τι μπορούσε για την ανάταξη των σιδηροδρόμων, που παράλαβε σε διάλυση. Δεν φοβάται γιατί γι΄ αυτά που υποστηρίζει, έχει όπως διατείνεται στοιχεία
Συγκεκριμένα, μιλώντας στον δημοσιογράφο των ΝΕΩΝ, Γιώργο Παπαχρήστου, αναφέρει ότι: «Έκανα ότι μπορούσα για να ανατάξω τους σιδηροδρόμους που ήταν σε απόλυτη διάλυση όταν τους παρέλαβα. Γιατί να χρεωθώ εγώ τα εγκληματικά λάθη των προηγουμένων;» και προσθέτει: «Αν ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι η ευθύνη είναι αποκλειστικά δική μου για ότι συνέβη, ας βάλει 30 βουλευτές του να συστήσουν τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής. Εκεί θα τα πούμε όλα».
Παράλληλα, εξομολογείται ότι είναι συντετριμμένος πραγματικά με ότι συνέβη και εξηγεί ότι μπήκε στα βαγόνια πριν ολοκληρωθεί η διακομιδή των σορών και το θέαμα τον συγκλόνισε.
Όπως λέει προσπαθεί να αντιμετωπίσει πολιτικά την κατάσταση, αλλά καταλαβαίνει ότι είναι πολύ δύσκολο να το διαχειριστεί, όχι εκείνος, αλλά και οποιοσδήποτε άλλος ήταν στη θέση του.
Επί του παρόντος μαζεύει στοιχεία, ακούει εισηγήσεις και κάνει συναντήσεις.
Όπως λέει ο εξάδελφός του πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής τον συμβουλεύει να μην παραιτηθεί, γιατί στη συνέχεια λέει ότι θα μείνει απροστάτευτος.