Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ξεκίνησε ο βομβαρδισμος στο Αζοφσταλ

«Μονάδες του ρωσικού στρατού και της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, χρησιμοποιώντας το πυροβολικό και την αεροπορία, αρχίζουν να καταστρέφουν αυτές τις θέσεις βολής», ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ξεκίνησε ο βομβαρδισμος στο Αζοφσταλ
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Ξεκίνησαν οι μάχες στο εργοστάσιο Άζοφσταλ στη Μαριούπολη να ανακοινώνει με τους Ουκρανούς να ανακοινώνουν ότι ξεκίνησαν οι βομβαρδισμοί και με τους Ρώσους να κατηγηορούν τους Ουκρανούς ότι εκμεταλλεύτηκαν την εκεχειρία για να πάρουν καλύτερες θέσεις βολής.

Οι ρωσικές δυνάμεις άρχισαν να βομβαρδίζουν τις εγκαταστάσεις της χαλυβουργίας Αζοφσταλ στη Μαριούπολη, στη νοτιοανατολική Ουκρανία, κατηγορώντας τους Ουκρανούς ότι στρατιώτες χρησιμοποίησαν την εκεχειρία που κηρύχθηκε για την αποχώρηση των αμάχων, για να μετακινηθούν σε καλύτερες θέσεις, μετέδωσε το πρακτορείο RIA, επικαλούμενο σημερινή ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

«Κηρύχθηκε εκεχειρία, άμαχοι έπρεπε να απομακρυνθούν από το έδαφος της Αζοφσταλ. Ουκρανοί στρατιωτικοί και του (τάγματος) Αζόφ, που βρίσκονται στο εργοστάσιο, το εκμεταλλεύτηκαν. Βγήκαν από τα υπόγεια, πήραν θέσεις βολής στο έδαφος και στα κτίρια του εργοστασίου», προσθέτει το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας στην ανακοίνωσή του, σύμφωνα με το RIA.

«Τώρα μονάδες του ρωσικού στρατού και της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, χρησιμοποιώντας το πυροβολικό και την αεροπορία, αρχίζουν να καταστρέφουν αυτές τις θέσεις βολής», καταλήγει το ρωσικό υπουργείο στην ανακοίνωσή του.

Δείτε επίσης