Κόσμος

Βέλγιο: Πυροβολισμοί με τραυματίες στις Βρυξέλλες-Ανθρωποκυνηγητό για τους δράστες

Βελγικά ΜΜΕ μεταδίδουν πως πυροβολισμοί ακούστηκαν στη λεωφόρο Toison d'Or-Έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης

Βέλγιο, Βρυξέλλες, Πυροβολισμοί,
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι Αρχές του Βελγίου προκειμένου να εντοπίσουν τον δράστη ή τους δράστες πυροβολισμών στις Βρυξέλλες, που είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις άνθρωποι.

Βελγικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι το βράδυ της Τετάρτης σημειώθηκε περιστατικό πυροβολισμών στη λεωφόρο Toison d'Or στις Βρυξέλλες. Πρόκειται για λεωφόρο που οι ντόπιοι χαρακτηρίζουν ως την «Ερμού» των Βρυξελλών.

Μάλιστα, κάνουν λόγο για τρεις τραυματίες, ενώ στο sudinfo.be αναφέρεται ότι οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για εκκαθάριση λογαριασμών και όχι τρομοκρατική επίθεση. Ένα άτομο, κατά τις πληροφορίες αυτές, χτυπήθηκε στο πόδι.

Οι αρχές έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης και στρέφονται στο ξεκαθάρισμα λογαριασμών ή σε κάποια συμπλοκή.

Το RTL Info αναφέρει ότι επικοινώνησε με τον Χρήστο Δουλκερίδη, δήμαρχο του Ισέλ, ο οποίος «βρίσκεται καθ' οδόν προς το σημείο, αλλά δεν μπορεί να μας δώσει περισσότερες πληροφορίες προς το παρόν».

Το La Libre αναφέρει ότι την πληροφορία επιβεβαίωσε ο δήμος του Σαιν-Ζιλ.

Ο δράστης ή οι δράστες των πυροβολισμών δεν έχουν εντοπιστεί, παρά το ανθρωποκυνηγητό που έχουν εξαπολύσει οι Βελγικές Αρχές.

Πανικός σε εκατοντάδες εργαζόμενους

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 19:30, τοπική ώρα (20:30 ώρα Ελλάδας).

Ο πολυσύχναστος δρόμος Toison d'Or και η γύρω περιοχή στεγάζουν πολλά καταστήματα. Εκατοντάδες εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις που βρίσκονται στο σημείο,μεταξύ των οποίων η Apple και η Intrasoft, μόλις άκουσαν τους πυροβολισμούς έτρεξαν πανικόβλητοι για να βρουν καταφύγιο.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της ένωσης εμπόρων γκαλερί Toison d'Or ανέφερε ότι περίπου είκοσι άτομα κατέφυγαν στην γκαλερί, συμπεριλαμβανομένης μιας τραυματισμένης γυναίκας, την οποία φρόντισαν γρήγορα οι διασώστες και η αστυνομία. Ακολούθησε πανικός και η γκαλερί έκλεισε.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας ανέφερε, σύμφωνα με βελγικά ΜΜΕ, ότι, όταν έφτασαν οι Αρχές στο σημείο, ο δράστης δεν βρισκόταν πλέον εκεί.

Στο σημείο έχει δημιουργηθεί περίμετρος ασφαλείας, ενώ έχουν σπεύσει ασθενοφόρα για την περίθαλψη των τραυματιών, κατά τις ίδιες πληροφορίες. Το περιστατικό φέρεται να έλαβε χώρα κοντά στο Apple Store που βρίσκεται στη λεωφόρο de la Toison d'Or.

Δείτε επίσης